Now Reading
Didžiosios Rusijos „galvos“ – komiksų personažai (piešiniai, video)

Didžiosios Rusijos „galvos“ – komiksų personažai (piešiniai, video)

Didžiosios Rusijos „galvos“ – komiksų personažai (piešiniai

Rusijos Federacijos premjeras Vladimiras Putinas kartu su „nano pagalbininku“, prezidentu Dmitrijumi Medvedevu tapo naujo sarkastiško komikso „Vyras kaip visi“ (Человек как все) superherojais. Tuo netruko susidomėti ir užsienio žurnalistai, pirmąją istorijos dalį „Slapta grėsmė“ (Скрытая угроза) aptikę SuperPutin.ru.

Didžiosios Britanijos dienraštis „The Telegraph“ nurodo, kad blogį „raunantis“ kovos menų žinovas V. Putinas apsirengęs baltu kimono, o D. Medvedevas komikse vaizduojamas lokio kailyje. Komiksas pasirodė likus metams iki Rusijos prezidento rinkimų, kuriuose išrinktas kandidatas šaliai vadovaus 6 metus. Jau dabar stebėtojai atidžiai seka visus galimus „ėjimus“, kurie galėtų netiesiogiai nurodyti kuris iš jų dviejų – Medvedevas ar Putinas – o gal ir abu – kandidatuos ir užims vadovo postą.

Smalsuolių įtarimai

Komiksas, autorių teigimu, buvo nupieštas vos prieš dvi savaites. Veiksmo vieta – Maskva, laikas – 2011-ųjų pavasaris, „vos metai iki pasaulio pabaigos“. Nors vienas iš komiksų kūrėjų, viešųjų ryšių specialistas Sergejus Kalenikas patikino, kad visas darbas atliktas nemokamai, „žiniatinklininkai“ juo nepatikėjo. Ryšių su visuomene specialisto teigimu, jei toks komiksas iš tiesų būtų kuriamas už pinigus, kainuotų nuo 500 tūkstančių iki vieno milijono rublių. S. Kalenikas taip pat pabrėžia, kad visi pateikti duomenys nėra atsitiktiniai ir kviečia komiksų skaitytojus nepatingėti ir „pagooglenti“, rašo Korrespondent.net. 

 Kaip galimas komikso atsiradimo priežastis, britų „blogeriai“ įvardino galimą priešrinkiminės kampanijos veiksmą arba net tiesioginį užsakymą iš Kremliaus. Dalis jų įtaria, kad naujajame komikse superherojumi Putiną „pakrikštiję“ autoriai zombiais iš tiesų galėję pavaizduoti šalies opozicijos jėgas. Vienas iš interneto komentatorių taip pat išreiškė nuomonę, kad komikso kūrimą apmoka vyriausiasis Kremliaus ideologas Vladislavas Surkovas, rašo Newsru.com. 

25-rių S. Kaleniko teigimu, pagrindinis komikso siekis yra išjudinti slegiančią Rusijos politinę sceną ir sukurti dialogą. Autoriaus teigimu, dalis leidinių atsisakė spausdinti komiksą, nes jame D. Medvedevas vadinamas „gnomu“.

Pirmojo blyno siužetas 

Komikso siužetas primena amerikiečių veiksmo filmą „Greitis“ (Speed, 1994). 

„Šaltu protu“ pasižymintis Putinas nuo bombos sprogimo išgelbėja keleivių pilną autobusą: „Važiuosiu ne mažiau kaip 80 km/val. greičiu“, – įšokęs į autobusą rėkia Putinas, nuvaro vairuotoją nuo sėdynės, ima vairą, o vairuotoją išmeta lauk.

Autobusą persekioja didžiulis lokys. Išdaužęs galinį stiklą jis patenką į vidų. Tuomet paaiškėja – tai Medvedevas. „Imkis bombos“, – nurodo jam Putinas.

„Gnomas, užaugintas meškų“ (taip skelbiama komikso dosjė) nusitraukia odą ir pasiunčia „kojomis“ vaikštantį „iPadą“ ieškoti bombos.

Taip komikse ironiškai perteikiami V. Putino dziudo sugebėjimai ir D. Medvedevo dėmesys techninikos naujovėms, skelbia „The Telegraph“.

Privažiavęs automobilių kamštį, tandemas sugalvoja išeitį – „nano signalą“. Tuo metu autobusą užpuola zombių minia. Visi jie ant galvų užsimaukšlinę mėlynus kibirus.

Zombiai šaukia: „Šalin privilegijas keliuose“, „Leisk mums patiems išsirinkti gubernatorius“, „Grąžink mums NTV“ ir „Laisvę Chodorui“. 

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

 Tokiomis frazėmis komiksų autoriai primena visuomeninio judėjimo „Mėlyni kibiriukai“ kovą prieš švyturėlius, Rusijos Federacijos regionų gubernatorių rinkimus, praėjusių metų gruodį paskelbtą teismo nutartį „Jukos“ byloje, pagal kurią Michailas Borisovičius Chodorkovskis ir Platonas Lebedevas nuteisti 14 metų laisvės atėmimo bausme.  Nenutylėta ir tai, kad visą NTV akcijų paketą nuo 2007 m. valdo „Gazprom-Media“, tad šis televizijos kanalas yra valstybės rankose. 

Ši komikso dalis baigiama dueto kova su zombiais ir „Didžiuoju Troliu“. Autoriai žada, kad nauja dalis pasirodys jau kitą mėnesį.

Ne svetimi „veidai“

Anksčiau „Super Putin“ autoriai sukūrė seriją komiksų, kuriuose superherojaus vaidmuo „pavestas“ Dūmos pirmininkui Borisui Gryzlovui. Neseniai dabartinis premjeras V. Putinas tapo kompiuterinių žaidimų herojumi lankytojų skaičiumi populiariausioje socialinių tinklų svetainėje „Vkontakte“. 

Praėjusiais metais panašias nuotaikas Vakarų šalių žiniasklaidoje sukėlė rusiškas „Žmogystų animacinis filmas“, kuriame dainorėliais tapo V. Putinas ir D. Medvedevas.

Nerijus Drochneris
Iliustracijos: superputin.ru

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top