Now Reading
Mokslininkai sukūrė šiuolaikinio „asmeninio helikopterio“ variantą (Video)

Mokslininkai sukūrė šiuolaikinio „asmeninio helikopterio“ variantą (Video)

Mokslininkai sukūrė šiuolaikinio „asmeninio helikopterio“ variantą (Video)

Greitai prekyboje pasirodys kostiumas, su kuriuo bus galima skraidyti. Iki šiol kelionės dangumi tokiu būdu buvo mokslinės fantastikos sritis. Tačiau Naujosios Zelandijos mokslininkai tai sugebėjo perkelti į realybę.

Beveik prieš 60 metų panašiu prietaisu skraidė Džeimsas Bondas. Mokslininkai per kelis dešimtmečius išleido 12 milijonų Naujosios Zelandijos dolerių, kol sukūrė šio šiuolaikinio „asmeninio helikopterio“ variantą.

Dailymail.co,uk rašo, kad visai neseniai jis buvo sėkmingai išbandytas patyrusio piloto. Su prietaisu jis pakilo į 1,5 km aukštį ir po dešimties minučių skrydžio sėkmingai nusileido ant žemės. Pradėti leistis galima esant kažkur 800 metrų aukštyje. Tuomet išsiskleidžia parašiutas, kuris padeda pasiekti žemę.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Su šiais dirbtiniais sparnais galima išvystyti apie 100 kilometrų per valandą greitį. Norintieji juo skraidyti turės būti lankę specialius 18 mėnesių kursus ir turėti skraidyti leidžiančią licenziją.

Vienas išradėjų – ponas Martinas sako, kad šio skraidančio prietaiso pasirodymo prekyboje jau laukia apie 2 500 žmonių. Vieneto kaina sieks apie 50 tūkstančių svarų. Žinoma, tai nepigus malonus, tačiau pasiryžusiųjų tokioms ekstremalioms kelionėms, kaip visada, atsiranda ne vienas.

Laikas.lt
 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top