Now Reading
Aktorės Kristinos Savickytės dvynukės susižavėjo technika

Aktorės Kristinos Savickytės dvynukės susižavėjo technika

Aktorės Kristinos Savickytės dvynukės susižavėjo technika

Aktorė Kristina Savickytė-Damanskienė su dešimtmetėmis dukromis dvynukėmis Justina ir Gabija praeitą savaitę smagiai svečiavosi Energetikos ir technikos muziejuje, viename iš 10 projekto „Didysis žygis po Baltijos šalis 2011“ lankytinų objektų.

Moteris muziejuje lankėsi neatsitiktinai, ji – projekto „Didysis žygis po Baltijos šalis 2011“ ambasadorė Lietuvoje. Dvynukės liko sužavėtos transporto ir energetikos ekspozicijomis bei teigė, kad technika – be galo įdomu! Ar šis susižavėjimas ateities profesijos šauklys?

Iš tikrųjų nežinia, kuriuo keliu pasuks talentingosios dvynukės, tačiau vedinos smalsumo, jos įnirtingai klausinėjo apie kiekvieną ekspozicijos daiktą ir domėjosi absoliučiai viskuo, ką matė. Energetikos ir technikos muziejus Vilniuje ir jo interaktyvus projektas „Technika vaikams“ atskleidžia, koks įstabus ir kerintis gali būti technikos pasaulis. Jis užburia net tolimus šiai sričiai menininkus, o vaikams tai – tarsi langas į dar neįgyvendintas svajones ir gyvenimo planus.

Pirmieji lankytojai šio muziejaus duris atvėrė tik 2003 m. vasario 15 d., iškilmingai pažymėdami Vilniaus miesto centrinės elektrinės 100-metį. Vėliau, siekiant patrauklumo visiems gyventojų sluoksniams ir Vilniaus svečiams, muziejus buvo plečiamas ir rekonstruojamas. Muziejus įkurtas elektrinės pastate, viduje gausu autentiškos, dar neseniai veikusios elektrinės įrangos. Čia galima pasigėrėti senoviniais automobiliais, pasimėgauti interaktyviomis mokslo ekspozicijomis, gauti žinių apie Vilniaus pramonę. Nenuostabu, kad toks pažangus pažintinis – kultūrinis objektas įtrauktas į „Didžiojo žygio po Baltijos šalis 2011“ sąrašą.

„Didysis žygis po Baltijos šalis 2011“ – Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje vykstantis kelionių projektas. Jį jau penktus metus organizuoja Valstybinis turizmo departamentas prie Ūkio ministerijos,
bendradarbiaudamas su Latvijos turizmo plėtros agentūra ir Estijos turizmo plėtros agentūra „Enterprise Estonia“.

Šis projektas – unikali galimybė Baltijos valstybių gyventojams ir užsienio svečiams daugiau sužinoti apie 30 nuostabių turizmo objektų Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje, bei laimėti vertingų prizų. Šiais metais trijų Baltijos šalių projektas tęsiasi nuo gegužės 5 iki rugsėjo 15 dienos.

„Man didelė garbė būti projekto ambasadore. Kai turime laiko, su šeima mielai leidžiamės į kelionę po Lietuvą ir jos seses – Latviją ir Estiją. Tai puikus būdas leisti laisvalaikį, galimybė pabūti su visa šeima. Mergaičių susidomėjimas šiandien – puikus pavyzdys, kad gyvename šalia nuostabių lankytinų vietų, tačiau retai jas aplankome“, – sako Kristina Savickytė-Damanskienė.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

„Didysis žygis po Baltijos šalis 2011“ Lietuvoje turistus kviečia į Arklio muziejų, Energetikos ir technikos muziejų, Grobšto įlanką, Laikrodžių muziejų, memorialinį M.K. Čiurlionio muziejų, Pažaislio vienuolyną, Rokiškio dvaro rūmus, Sūrininkų namus, vandens muzikos ir šviesos šou Veisiejuose bei Žaliūkių malūnininko sodybą.

Pirmadienį, birželio 6 dieną, bus apdovanoti pirmieji projekto „Didysis žygis po Baltijos šalis 2011“ dalyviai. Norintys laimėti kelionėms naudingą prizą – kuprinę turėtų palikti savo atsiliepimą apie projekto objektus interneto svetainėje www.greatbaltic.eu ir Facebook puslapyje.

Išsamią informaciją apie projektą ir jo taisykles galite rasti interneto svetainėje ir žygio lankstinukuose, kurie platinami visuose Lietuvos turizmo informacijos centruose.

Laikas.lt

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top