Now Reading
Mados gurmanams – filmai apie mados užkulisius (Video)

Mados gurmanams – filmai apie mados užkulisius (Video)

Mados gurmanams – filmai apie mados užkulisius (Video)

Mados industrija, kaip ir pati mada yra be galo intensyvi, nenuspėjama, įtraukianti, kupina aikštingų personų ir iššūkių.

Retai kuriam mados mylėtojui pasiseka pamatyti jos virsmą iš vidaus, tačiau laimei apie mados užkulisius yra sukurta eilė dokumentinių juostų. „Rugsėjo numeris” (The September Issue, 2008) – apie legendinio mados žurnalo „Vogue“ jubiliejinio numerio rengimo užkulisius.

„Valentino: paskutinis imperatorius” (Valentino: The Last Emperor, 2008) – apie 77-erių sulaukusį mados diktatorių, jo pakilimą ir planus išeiti į pensiją. 

„Fotografuok mane: modelio dienoraštis” (Picture Me: A Model‘s Diary, 2009) – leidžia pamatyti, kaip atrodo eilinė modeliu dirbančios merginos diena. 

„Marc Jacobs & Louis Vuitton” (2007) – apie pasiruošimo naujos kolekcijos pristatymo užkulisius. 

„Lagerfieldas slaptai” (Lagerfield Confidential, 2006) – filme pasakojama Karlo Lagerfieldo istorija, kuomet jis vadovavo mados namams “Chanel”. 

„Politinių draugų kutiūras” (Comrade couture, 2008) – tiria rytų Vokietijos mados gyvenimą tais laikais, kai valdžios buvo reikalaujama neišsiskirti. 

„Viktoras ir Rolfas: nes mes to nusipelnėme!” (Viktor & Rolf: Because We’re Worth It!, 2004) – pasakoja apie garsų olandų mados tandemą – Viktorą ir Rolfą. 

„Mados auka: Gianio Versačio nužudymas” (Fashion Victim:The Killing of Gianni Versace) – seka pėdsakais iki dizainerio nužudymo. 

Podiumas (Catwalk, 1996) – seka model Christy Turlington, be kurios neapseina didžiosios mados savaitės.

Šanel, Šanel – (Chanel Chanel, 1988) – bene pirmoji dokumentinė juosta siekianti kuo išsamiau papasakoti apie garsiąją mados dizainerę iš ją pažinojusiųjų lūpų. 

„Yves Saint Laurent: jo gyvenimas ir laikas” (Yves Saint Laurent: His Life and Times, 2004) – apie šios asmenybės gyvenimą nuo trijų metų iki tos dienos, kai jis paliko mados pasaulį 2002-aisiais. Užrašai apie miestus ir drabužius (Notebook on Cities & Clothes, 1989) – filme sekama garsaus japonų dizainerio Yohji Yamamoto pėdomis Paryžiuje ir Tokijuje. 



„Neužtraukta” 
(Unzipped, 1995) – seka dizainerio Isaac Mizrahi pėdomis, jam besiruošiant kolekcijos pristatymui.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

„Nematoma” (Seemless, 2005) – apie keturis dizainerius besivaržančius laimėti karjerą galintį nulemtį Vogue apdovanojimą. Vienuolika minučių ( Eleven minutes, 2008) – apie dizainerį Jay McCarroll, debiutavusį Niujorko mados savaitėje, kur buvo įvertintas prizu. 

„Iškilti į paviršių” (Scratch the Surface, 1997) – filme apie madą yra klausinėjami žymūs žmonės. Paslaptingas Haute Couture pasaulis (The Secret World of Haute Couture, 2006) – filme kalba moterys, kurios rengiasi aukštos mados drabužiais. 



„Christian Dior: vyras už mitų” 
(Christian Dior: The Man Behind the Myth, 2005) – pasakojama, nuo ko viskas prasidėjo ir kaip išsivystė. 



„Schmatta: vargšas į turtuolius į vargšus” 
(Schmatta: Rags to Riches to Rags, 2009) – kviečia pažvelgti į vietą, kuri kadaise buvo Niujorko mados industrijos traukos centru. 

„Aš esu gyvūnas: Ingridos Newkirk ir PETA organizacijos istorija” (I Am an Animal: The Story of Ingrid Newkirk and PETA, 2007) – parodo mados kūrėjų ir gyvūnų teisių gynėjų kovą. 

Parengė Dainora Remeza

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top