Now Reading
Hakeris GeoHotas įdarbintas „Facebooke“

Hakeris GeoHotas įdarbintas „Facebooke“

Hakeris GeoHotas įdarbintas „Facebooke“

21-erių kompiuterių įsilaužėlis George’as Hotzas, dar žinomas „GeoHot“, „Million75“ ar tiesiog „Mil“ slapyvardžiais, buvo pakviestas dirbi socialiniame tinkle „Facebook“. Iki šiol reikšmingiausi hakerio karjeros pasiekimai – įsilaužimas į „iPhone“ ir „PlayStation 3“.

G. Hotzas išgarsėjo būdamas vos 17 metų. Nulaužęs „iPhone“ hakeris tūkstančiams amerikiečių leido turimus išmaniuosius telefonus prijungti prie bet kurio norimo ryšio tinklo. Iki tol šį produktą gaminusi kompanija „Apple“ išskirtines teisės buvo suteikusi tik vienai JAV telekomunikacijų bendrovei – AT & T, skelbia NewsRu.com. 

Vėliau į teismą jį buvo padavusi Japonijos kompanija „Sony“ – už įsilaužimą į žaidimų konsolę „PlayStation 3“ ir prisijungimo slaptažodžių paviešinimą. Rasta išeitis – tarp gamintojo ir hakerio šių metų balandį pasirašyta taikos sutartis, pagal kurią G. Hotzas pasižadėjo ateityje netinkamai nenaudoti bet kokio „Sony“ gaminio.

TechUnwrapped.com skelbia, kad asmeniniame „Facebook“ puslapyje hakeris užsirašė: „Facebook“ – puiki vieta dirbti. Pirmasis įsilaužimų maratonas baigtas“.

Kol kas šis pranešimas yra vienintelis šaltinis, tvirtinantis hakerio ir socialinio tinklo darbo santykių pradžią. Darbus naujoje kompanijoje jis pradėjo gegužės 9-ąją, skelbia DailyTech.com. Manoma, kad G. Hotzas ruoš specialius pasiūlymus iOS operacinės sistemos tobulinimui, kuri naudojama „Apple“ produktuose „iPhone“, „iPod“ ir „iPad“. 

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Ir anksčiau „Facebook“ yra ne kartą įdarbinęs kompiuterių įsilaužėlius. Keletas dirbusių socialiniame tinkle – kompiuterinių failų siuntimo paslaugos „Napster“ įkūrėjas Seanas Parkeris, įmonių darbuotojų vidaus iOS sistemų įsilaužėlis Peteris Hajasas, „Facebook“ profilių naikintojas Chrisas Putnamas, ir pirmasis „iPhone“ virusinį „kurmį“ paleidęs Ashley Townsas.

Laikas.lt 
Nuotraukos montažas: TechUnwrapped.com

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top