Now Reading
Bliuzo festivalis užkrėtė žmones gera nuotaika (Foto)

Bliuzo festivalis užkrėtė žmones gera nuotaika (Foto)

Bliuzo festivalis užkrėtė žmones gera nuotaika (Foto)

Šį savaitgalį vykęs festivalis „Bliuzo naktys“ laisvės atmosfera priminė legendinį Vudstoką – atvykusiuosius pasitiko vasariškas lietus, žmonės dainuodami basomis kojomis per šlapią žolę žygiavo statytis palapinių, švietė plačios šypsenos, skambėjo šilti sveikinimai atvykus.

Festivalio dvasia pagavo lankytojus dar nespėjus nuskambėti derinamiems instrumentams ir „Bliuzo naktų“ himnui, skelbiančiam renginio pradžią ir kviečiančiam visus į festivalio koncertų zoną.

Festivalio metu žmonėms buvo pristatyta milžiniška katapulta, norintieji mokėsi žongliruoti deglais, grimo palapinėje teatro grimuotojų pagalba persikūnyjo į scenos žvaigždes, sporto mėgėjai registravosi į krepšinio, tinklinio, futbolo ir frizbio varžybas.

Įsibėgėjus renginiui, naktį skambėjo sveikinimai „Bliuzo naktims“ su 19 gimtadieniu, ant ežero kranto užsidegė deglai, savo šventinį pasirodymą atliko trupė „Ugnies valdovai“, vandenyje tradiciškai sužibo plūduriuojantis užrašas „Bliuzo naktys“. Pasibaigus programoje esančių atlikėjų pasirodymams, prasidėjo „Jam session“, kur dalyvavo ir improvizavo visi norintieji užlipti ant didžiosios scenos.

Antrąją festivalio dieną pažadino saulė, prasidėjo krepšinio, futbolo ir tinklinio varžybos, kiek akys užmato besitęsiančiame palapinių miestelyje buriavosi žmonės – gamino maistą, grojo gitaromis, dalinosi vakaro įspūdžiais; šeimos zonoje dūko vaikai; paplūdimyje skambėjo juokas ir dainos.

Prasidėjus koncertams, nepaisydami lietaus susirinko žmonės, prasidėjo šokiai purvo balose. Po atlikėjų pasirodymų lankytojai keliavo tęsti nakties prie palapinių.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Smagu buvo matyti, kad pagaliau festivalio dalyviai nustojo niokoti mišką dėl malkų, rausti laužavietes, kurios dėl netinkamo įrengimo kelia pavojų ne tik jiems patiems, bet ir gamtai. Šį kartą žmonės kūrė savo atsivežtus grilius, taip palikdami žymiai tvarkingesnę ir švaresnę stovyklavietę.

Sekmadienį Lūksto ežero pakrantė pasinėrė į užtarnauta poilsį iki kitais metais vyksiančio jubiliejinio 20-ojo „Bliuzo naktų“ festivalio. 

Justas Grigaravičius

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt