Now Reading
„Architecture in Helsinki“ koncertas: daug lietaus ir dar daugiau gerbėjų (Foto)

„Architecture in Helsinki“ koncertas: daug lietaus ir dar daugiau gerbėjų (Foto)

„Architecture in Helsinki“ koncertas: daug lietaus ir dar daugiau gerbėjų (Foto)

Lietuviškai lietingą liepos 5-ąją, Karaliaus Mindaugo karūnavimo dienos išvakarėse, „Vasaros terasoje“ rinkosi patys drąsiausi melomanai, dėl australų grupės „Architecture in Helsinki“ nepabūgę net kiaurai merkiančio lietaus.

Koncerto metu pirmieji ant scenos žengė estai „Kosmofon“, save išraiškingai pristatantys „retrofuturistiniu post-progressive muzikos ekspresu“. Tai – trijų estų astronautų-melomanų prieš trejus metus įkurtas projektas. Dviem sintezatoriais ir būgnais scenoje manevruojantys vaikinai vis dar įrašinėja debiutinį savo albumą, bet prieš keletą mėnesių jau apšildė kitus paminėti vertus australus „Cut Copy“. Koncerto Vilniuje metu „Kosmofon“gerbėjų ratas dar labiau prasiplėtė.

Laukiamiausi koncerto svečiai, dešimtmečio jubiliejų dar pernai atšventę „Architecture in Helsinki“, iki šiol savo baze laikantys Australijos didmiestį Melburną, pasirodė esantys ne šiaip sau muzikantai, o multiinstrumentalistai. Po ketverių metų tylos šį pavasarį išleistą ketvirtąjį grupės studijinį albumą „Moment Bends“ kai kurie kritikai vadina grįžimu prie savo formos, tokios, kokią žino visas pasaulis. Meistriškai nušlifuotas indie pop, eklektiškas požiūris ir įdomus dialogas su šokių aikštele. Sintezatorių orkestras, gitaros, būgnai ir daug vokalo. Tai, dėl ko „Architecture in Helsinki“ aplink pasaulį sukorė jau ne vieną turą ir pagaliau savo koncertu nudžiugino gerbėjus Vilniuje. Tiesa, oras koncerto metu buvo išties labai  lietuviškas – net grupės nariai į sceną lipo vilkintys lietpalčiais, kuriuos koncerto metu tiesiog nusiplėšė. Ir nors lietus aprimdavo tik trumpam, į koncertą susirinkusios gausios klausytojų minios neatbaidė netgi subjuręs oras, pateikęs šaltą dušą. Gerbėjai šoko balose, mintinai dainavo visas grupės dainas, o pasibaigus koncertui dar kelias minutes grupę lydėjo ovacijomis. Energingosios ir charizmatiškosios grupės narys Cameron Bird koncerto pabaigoje visiems susirinkusiems prisipažino, kad jam labai patiko Vilniaus publika, O Lietuva pasirodė…egzotiška!

Pabūgusiems lietaus – renginio akimirkos nuotraukų galerijoje.

Ieva Varkojytė
Nuotr. autorės

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top