Now Reading
Dvi dienas krepšinio kamuolys keliaus per kauniečių rankas

Dvi dienas krepšinio kamuolys keliaus per kauniečių rankas

Dvi dienas  krepšinio kamuolys  keliaus per kauniečių rankas

Šiandien iš karto po to, kai viso pasaulio lietuvių lūpose 21 val. nuskambės Tautiška giesmė, nuo Kauno sporto halės pajudės „Varom už Lietuvą“ kamuolys į unikalų žygį per Lietuvą. Pirmieji visai šaliai kamuolį „įžais“ Kauno miesto gyventojai – per šį miestą kamuolys keliaus net dvi dienas iki liepos 8-osios. 

Planuojama, kad po iškilmingos žygio atidarymo ceremonijos, kurią tiesiogiai nuo 19 val. transliuos TV3 televizija, pirmasis į miestą kamuolį išvarys jo šeimininkas Kauno miesto meras Rimantas Mikaitis.

Pirmiausiai kamuolys bus varomas į Kauno sporto halę. Jos salėje šventėje dalyvausiantys krepšinio veteranai atliks simbolinį metimą į krepšį kaip padėkos ir pagarbos istorinei halei ženklą, kurios parketas atnešė sėkmę pirmajame Lietuvoje vykusiame Europos vyrų krepšinio čempionate prieš 72 metus.

Nuo halės Kauno krepšinio mokyklų vaikų komandų, krepšinio veteranų ir Kauno atlikėjų rankose kamuolys keliaus Donelaičio gatve, praeis Kauno Šv. Arkangelo Mykolo bažnyčią, tada A. Mickevičiaus gatve iki fontano Laisvės alėjoje ir Donelaičio gatve atkeliaus iki Vienybės aikštės prie Amžinosios ugnies.

Čia žygį pasitiks kompozitoriaus Giedriaus Kuprevičiaus skambinamų varpų gaudesys ir taip bus atiduota pagarba kritusiems dėl Lietuvos laisvės.

Toliau Kęstučio gatve ir pėsčiųjų tiltu virš Karaliaus Mindaugo prospekto kamuolys keliaus iki naujosios Žalgirio arenos, nuo kurios kamuolį perims arenos autoriaus, Kauno garbės piliečio Eugenijaus Miliūno deleguota architektų komanda.

Nuo ten kamuolys grįš į Laisvės alėją, kur jį perims pagrindinio žygio partnerio prekybos tinklo „Iki“ darbuotojų komanda – jie kamuolį varys nakvynei į alėjoje esančią „Iki“ parduotuvę. Atsisveikinimas su kamuoliu nakčiai bus pažymėtas ugnies fakyrų pasirodymu.

Liepos 7-ąją, ketvirtadienį, kamuolys žygį pradės 9 val. ryto. Visą dieną kamuolį po 500 metrų varys 54 kauniečiai, sėkmingai įveikę užduotis ir gavę 4 draugų rekomendacijas „Varom už Lietuvą“ interneto svetainėje www.fanspace2011.com/varom. Jie ketina atvykti su gausiomis palaikymo komandomis – vaikais, broliais ir seserimis, vyrais, žmonomis ir net močiutėmis.

„Šis žygis man yra neeilinis įvykis. Esu beprotiškai azartiška krepšinio sirgalė. Kamuolio žygis – tai puiki šventė pasiruošti artėjančiam krepšinio čempionatui, pajusti krepšinio dvasią ir susirasti draugų. Lietuva ir krepšinis – neatsiejami dalykai. Džiaugiuosi, jog dalyvauju, sportuojam drauge su visa šeima ir laukiam savo eilės varyti.“ – entuziastingai teigė atrinkta 45 m. įžaidėja kaunietė Giedrė Mozūraitienė.

Viename iš etapų kamuolį perims Kauno bendrovių grupės „Acme“ darbuotojų komanda.

Liepos 7-tąją, ketvirtadienį, kamuolys keliaus šiomis gatvėmis:

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

  • Laisvės alėja;
  • Savanorių prospektu;
  • J. Basanavičiaus alėja;
  • Taikos prospektu;
  • Pašilės gatve;
  • Dujotiekio gatve;
  • Kovo11-osios gatve;
  • Draugystės parku;
  • V. Krėvės prospektu;
  • P. Lukšio gatve;
  • S. Žukausko gatve;
  • Šiaurės prospektu;
  • Jonavos gatve link Kauno miesto senamiesčio, kur aplankome Kauno pilį, Kauno rotušę bei bažnyčias, Vilniaus, Palangos gatve, Karaliaus Mindaugo prospektu, Vytauto Didžiojo tiltu, Veiverių gatve.

Pagrindinis žygio partneris prekybos tinklas „Iki“ žada „Varom už Lietuvą“ žygį pakeliui esančiose parduotuvėse pasitikti staigmenomis ir atrakcijomis – prie kiekvienos parduotuvės pro šalį keliaujant kamuoliui bus galima laimėti po 1 bilietą į pasirinktas Lietuvos rinktinės rungtynes Europos čempionate.

Saugų kamuolio judėjimą užtikrins policija. „Mes varysim už Lietuvą!“, – entuziastingai teigė Kauno apskrities VPK viršininko pavaduotojas Vitalijus Pacevičius. „Užtikrinsim, kad tiek dalyviai, tiek ir žiūrovai jaustųsi saugiai viso „Varom už Lietuvą“ žygio metu. Drauge su kamuolio varytojais ir visa tauta policijos pareigūnai keliaus pėstute per visą Lietuvą nuo pat žygio starto Kaune iki Panevėžio. Tam, kad užtikrintume tvarką, negailėsime pajėgų ir skirsime tiek pareigūnų, kiek reikės. Mes esam ir būsim tam, kad visi jaustųsi saugiai.“

„Susidomėjimas žygiu sparčiai auga ir kasdien susilaukiame vis daugiau žmonių, norinčių varyti kamuolį skirtinguose Lietuvos miestuose ir miesteliuose. Varyti kamuolį gali kiekvienas, įrodęs, kad yra vertas „įžaisti“ Lietuvos rinktinę“, – teigė „Varom už Lietuvą“ vadovas Raimundas Daubaras.

Kiekvienas žmogus ar organizacija, žygyje varęs kamuolį už Lietuvą, bus apdovanotas originaliais „Varom už Lietuvą“ marškinėliais ir gaus garbės raštą, pažymintį, kokį atstumą ir kokiame mieste įžaidė kamuolį.

Liepos 8-ąją dieną „Varom už Lietuvą“ kamuolys iš kauniečių rankų bus perduotas Kazlų Rūdos gyventojams. 

Laikas.lt

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top