Now Reading
Pasirodė naujas Laikas.lt žurnalo numeris. Tema – Lietuva už Vilniaus

Pasirodė naujas Laikas.lt žurnalo numeris. Tema – Lietuva už Vilniaus

Pasirodė naujas Laikas.lt žurnalo numeris. Tema - Lietuva už Vilniaus

Pristatome tryliktą Laikas.lt numerį, kurio tema – Lietuva už Vilniaus. Ją pasirinkome ne tik dėl vasarą ištuštėjančių sostinės gatvių, kuomet visi žmonės laisvu nuo darbo metu stengiasi ištrūkti iš miesto, bet ir dėl noro aprašyti visas įdomybes už lentelės su nubrauktu Vilniaus vardu.

Rengdami šį numerį įsitikinome jau banaliu tapusio pasakymo „Kam keliauti į kitas šalis, kai dar neapkeliavai savosios“ teisumu. Iš tikro, kam skristi ilsėtis į egzotiškas salas, jei neturėjai atostogų Lietuvos kaime, ir gėda planuoti kelionę į Japoniją, jei dar neaplankei japoniško sodo netoli Palangos, ir t. t. Taigi, mieli skaitytojai, dalinamės Lietuvos už Vilniaus apžvalga.

Šiame numeryje skaitykite:

Miesto žmogus kaime – laisvas nuo vartojimo ir rytojaus. Tai Manto ir Linos, metusių darbus Vilniuje ir persikėlusių gyventi į kaimą, istorija. Tiesa, ne tik jų, bet ir kiaulės Ilonos, šuns Mykolo (vegetaro, beje), triušio Karolio, ožkytės Viktorijos ir kitų Viskoko sodybėlės gyventojų.

Turbūt visi atsimename frazę – „Ir Kaune galima gyventi“. M. Gedvila bando atsakyti, kodėl vis gausėja socialinių reklamų kiekis Kaune ir ar tai atspindi bandymus ugdyti aptirpusią kauniečių meilę savam kraštui.

Svajojate aplankyti Japoniją? Nuostabūs augalai, miškų fone juos laistantys japonai, arbatos ceremonijai skirtas namelis, įdomus gido pasakojimas ir žodžiais neapibūdinamas jausmas, liekantis po apsilankymo netoli Palangos esančiame japoniškame sode – straipsnyje apie Japoniją Lietuvoje.

Pamenate „Žigulius“ – tas mašinas, su kuriomis važinėjosi mūsų tėvai ir seneliai? Prieš 20 metų tai buvo populiariausias automobilis, o dabar jis gal tik 1 tarp 200 gatvėje pamatytų mašinų. Tačiau turėti „Žigulį“ po savo langu tampa jau ne vien garbe kolekcionieriui, bet ir mada jaunam žmogui.

Iš Šiaulių kilęs M. Peleckis teigia, kad rokas Lietuvos periferijoje – bene pats kūrybiškiausias. Autorius, pripažindamas savo subjektyvumą, apžvelgia gimtojo miesto roko ir jam artimos muzikos istoriją. Ir čia minima ne tik grupė „Bix“…

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Kiek festivalių jau aplankėte? Žinokite, tiek pat dar liko aplankyti. Justė sako, kad tai ne tik muzikos, bet ir stiliaus šventė, ir aptaria, kas madinga šios vasaros festivaliuose.

Taip pat supažindinsime su Lietuvos talentais ir festivalių, renginių gidu.

Ir atsiminkite – Lietuva už Vilniaus laukia Jūsų.

Taip pat kviečiame „pavartyti” žurnalą čia.


Žurnalą galite rasti: 
Vilniuje: verslo centruose, „Mambo Pizza“, „Bravarija“, „Coffee Inn“, „Submarinas“, „Pica ir Kava“, „Bermudai“, „Tamsta,“ „Briusly“, „Woo“, „Paparazzi“, „Pit Stop Pizza“, „Bambalynė“, „Orgazmus “,,Du drakonai“, kino teatre „Pasaka“, ISM, VGTU, TVM, Vilniaus kolegijos verslo vadybos fakultete, VPU, VU, MRU, „Crustum“ PC Ozas, restoranas „InDay“, „Sushi Express“, „Sushi House“, „Milkshake Bar“, „People Bar“, „Livin“, „Kibin Inn“, „Wok to Walk“, „B bar“, „Užupio picerija“, „Prie angelo“, teatre „Domino”, Jaunimo teatre, „Itališka vyninė“, restoranas „Bunte Gans”, „X club shop“, viešbutis „Congress” ir „Adelita”, Kongresų rūmuose, Menų spaustuvėje, „Skalvija”, „Havana social club“, „SPA Vilnius DIA“, „Vero Cafe“, „Šviežia kava“.
Kaune: verslo centruose, „Mambo Pizza“, „Bravarija“, „Coffee Inn“, „Sandija“, „Ramzis II“, VDU, KTU, „Blue orange“, „Mio Cafe“, „Presto“, „Supremo“ kavos namai, „City Cafe“, „Bella Italia“, „Boun Giorno“, „Pas Stanley“, „Sushi express“, „Coffe inn“, „Vero Cafe“, „Buon Giorno Taverna“ ir kt. Klaipėda: kavinėje „Laikraštis“, „Cukrainė“, „Bistro“, bare„Senoji Hansa“, „Eldorado“, „Kurpiai”,  „Max Coffee”, „Submarinas”, „Mambo”, „Memelis“, „Tamsta“ ir kt.
Palangoje:
„Žuvinė”, „Armėniška virtuvė“, Steak House „Lašas“, bare „Vila Gražina“, „Pajūrio žibintas“, „Manta picerija“, „Baras 1925“, „Armėnų virtuvė“, „Alanga“, „Gabija“, „Kerpė“, „Pelikanas“ ir kt.
Visoje Lietuvoje: „SPA Vilnius SANA“, „Kautros“ tarpmiestiniuose autobusuose.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top