Now Reading
„Velomaratone“ užsiregistravo jau 1000 dviratininkų

„Velomaratone“ užsiregistravo jau 1000 dviratininkų

„Velomaratone“  užsiregistravo jau 1000 dviratininkų

Populiariausiame renginyje dviratininkams „Velomaratone“ užsiregistravo daugiau nei 1000 dalyvių.

Vos per kelias savaites pasiekti rezultatai džiugina organizatorius ir teikia optimizmo, kad iki rugpjūčio 15 d. vyksiančia nemokama registracija suskubs pasinaudoti didžioji dauguma dalyvių. Sprendžiant iš duomenų, maratone dviratininkai mins ne tik individualiai, bet ir atstovaus itin originalioms komandoms.

Daugiausiai „Velomaratone“ registruojasi vyrai (70 proc.), o populiariausia važiavimo grupė – mėgėjų. Organizatoriai taip pat išskiria tendenciją registruotis šeimomis bei gausų dalyvavimą komandose. Šiuo atveju dviračių entuziastai stebina tokiais šmaikščiais komandų pavadinimais, kaip „Kompiuteristai išeina į lauką“, „Brangus Dyzelis“, „Santa Barbara“ ir t.t.

„Pernai metais prie Seimo aikštės susirinko pakiliai nusiteikę, socialiai aktyvūs dalyviai ir žiūrovai, kurie kartu sukūrė išskirtinę šventinę nuotaiką renginyje. Neabejojame, kad tokia atmosfera bus ir šiemet, tad itin malonu, kad toks nusiteikimas jaučiamas jau dabar“, – sako organizatorius Benediktas Vanagas.

Didžiausia komanda šiemet tapti pretenduoja „Swedbank“ formuojama komanda, turinti jau virš 100 dalyvių. Organizatoriaus teigimu, dalyvavimas „Velomaratone“ yra ir puikus kolektyvo komandinės dvasios formavimo būdas.

„Daugiausiai dalyvių pritraukiančiame mėgėjų važiavime važiuojama ne laikui, o savo malonumui, kiekvienam dviračių entuziastui patogiu tempu. Šioje grupėje buriasi komandos, kurios išankstiniu savo pasiruošimu prisideda prie ypatingos šventės sukūrimo. Dauguma jų pasigamina savo komandos marškinėlius, vėliavas, pasiruošia įvairius šūkius ar skanduotes. Malonu jausti, kad ši šventė kuriama abipusiai“,– teigia organizatorius.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

„Metų sporto renginys 2010“ titulą turintis „Velomaratonas“ pernai pritraukė arti 3000 dviračių entuziastų ir pagal dalyvių skaičių tapo rekordinio dydžio sportiniu renginiu.

„Velomaratonas“ – antrus metus priešpaskutinį rugpjūčio sekmadienį vykstantis didžiausias sporto renginys Lietuvoje. Jo metu trijų kategorijų dviratininkai – vaikai, mėgėjai ir profesionalai – važiuoja įspūdinga dviračių maratono trasa, esančia Vilniaus senamiestyje. Renginio metu profesionalūs sportininkai rungsis 80 km trasoje, mėgėjų kategorijos dalyviai važiuos 24 km, o vaikų grupė – 2,4 km.

Oficiali renginio svetainė Velomaratonas.lt.

Laikas.lt

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top