Now Reading
Kauno Senamiestyje iki sutemos aidėjo festivalio svečių juokas (Foto)

Kauno Senamiestyje iki sutemos aidėjo festivalio svečių juokas (Foto)

Kauno Senamiestyje iki sutemos aidėjo festivalio svečių juokas (Foto)

Vakar, Kauno senamiestyje įsikūrusiame jaukiame „Ryšių istorijos“ muziejaus kiemelyje, įvyko priešpaskutinis dainuojamosios poezijos festivalio „Senamiesčio Žiogas“ koncertas, kuriame žiūrovus džiugino gausus atlikėjų būrys.

Kaip visuomet, koncertą pradėjo jaunasis, tačiau labai talentingas atlikėjas MYKOLAS JOKUBAUSKAS, kuriam grojimas, dainavimas ir dainų rašymas teikia ypatingą malonumą, nes padeda rasti tai, ko gyvenime labiausiai reikia. Vieniems pažįstamas, kitiems dar negirdėtas dainas atliekantis M. Jokubauskas publikos buvo priimtas labai šiltai.

Scenoje taip pat pasirodė folkroko grupės „Arbata“ vokalistas ir idėjinis lyderis ANDRIUS ZALIESKA kartu su savo kūrybos partneriu AURIMU DRIUKU, garsėjančiu itin plačiu muzikiniu horizontu, nes Aurimas grojo kartu su Alina Orlova, „Siela“, „IR“, „Golden Parazyth“. Nulipančius nuo scenos atlikėjus klausytojai apipylė garsiais aplodismentais bei šiltomis šypsenomis.

Po trumpos pertraukėlės į sceną žengė visiems gerai pažįstamas bardas, teatro ir kino aktorius GEDIMINAS STORPIRŠTIS, kuris „žiogiškoje“ scenoje pristatė naująjį savo albumą, paprastu, trumpu bet tuo pačiu daug ką pasakančiu pavadinimu – „Taip“. Koncerte G. Storpirščiui talkino puikių atlikėjų palyda: SAULIUS PETREIKIS – grupės „Saulės broliai“ narys (vokalas, pučiamieji); DAUMANTAS SLIPKUS (klavišiniai, perkusija); VYTAS MIKELIŪNAS (smuikas); VYTIS NIVINSKAS (kontrabosas); JONAS KRIVICKAS (gitara).

Užbaigti koncertą garbė atiteko grupei “LIŪDNI SLIBINAI”. Kaip ir buvo tikėtasi, ši aktorių – muzikantų – dainininkų – šokėjų – komikų grupelė bene kiekvieną privertė nubraukti juoko ašarą ir kartu su atlikėjais ne tik linguoti, bet ir šokti. O grupei lipant nuo scenos klausytojų plojimai bei skandavimas „pakartot!”, dar kurį laiką nepaleido atlikėjų nuo scenos.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Viso renginio metu, festivalio svečiai buvo kviečiami pasižvalgyti po JUVELYRIKOS bei GRAFIKOS darbų parodą. O mažieji renginio dalyviai kūrybinėse dirbtuvėse buvo puošiami įvairiausiais piešinėliais ant veidų.

Kitas ir deja jau paskutinis V-ojo sezono „Senamiesčio Žiogo“ renginys įvyks rugpjūčio 18d., kuriame vėl skambės gitarų muzika, neblės klausytojų šypsenos ir aplodismentai, o scenoje pasirodys skirtingi, ryškūs bei talentingi atlikėjai. Šį kartą tai bus grupė Bjelle ir PeRu, svečias iš Airijos Denis McLaughlin, teatro laboratorijos „Atviras Ratas“ aktoriai su programa „Solo ansamblis“, bei jaunoji atlikėja Kristina Muravjova.

Laikas.lt

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top