Now Reading
Psichologo patarimai. Nesugebu užmegzti ilgalaikių santykių

Psichologo patarimai. Nesugebu užmegzti ilgalaikių santykių

Psichologo patarimai. Nesugebu užmegzti ilgalaikių santykių

Laba diena, Evelina. Turiu tokią problemą: susipažįstu su merginomis lengvai, tačiau po to, kai joms paskambinu, tai arba negali susitikti, arba nekelia ragelio. O kartais susitinki, kitą kartą vėl neišeina, tuomet papuolu į  tokią duobę, kuomet krenta pasitikėjimas savim, nors anksčiau, prieš kokius 5 metus, irgi tai yra buvę. Nesuprantu, kodėl taip nutinka, nors bendravimas, pats jaučiu, praeina maloniai, tačiau  atsiranda tokia vidinė įtampa, kuri vargina. Dėkoju iš anksto už atsakymą.

Jonas

Konsultuoja psichologė Evelina Globė

Sveikas! Perskaičius Jūsų glaustai išdėstytą problemą, susidaro įspūdis, kad susipažinimas su merginomis ir bandymas užmegzti ryšį, panašus į maratono bėgimą su kliūtimis – pradedate lengvai, kaip pats sakote, „susipažįstu lengvai“, tačiau vėliau iškyla vis kažkokios kliūtys – tai telefono ragelio nekelia, tai susitikti nepanori, tai vėl kas ne taip, kaip norėtųsi susiklosto – ir maratono bėgiko jėgos ir pasitikėjimas savimi, nuolat kliūnant už šių kliūčių, ima mažėti. Tad natūraliai norisi patarti stabtelėti, atsipūsti ir pačiam pabandyti suprasti, ką galbūt darote ne taip.

Aš gi nežinau, kaip Jūs bendraujate, ką Jums reiškia, kaip Jūs teigiate, kad bendravimas praeina maloniai. Gal vertėtų paanalizuoti, ar jis ir merginoms praeina maloniai. Drįstu spėti, kad galbūt joms kartais taip nepasirodo, jei nepanori pratęsti pažinties. Galėčiau Jūsų kaip ir bet kurio vyro ar vaikino paklausti, ar apskritai nuoširdžiai domitės mergina, su kuria bandote užmegzti ryšį, ar tiesiog Jums svarbiau Jūsų paties poreikis užmegzti ryšį su kuria nors iš merginų. Galbūt aš klystu, bet susidaro įspūdis, kad Jūs merginas „kabinate“ vieną po kitos. Merginos ir moterys intuityviai jaučia, ar vaikinas, vyras yra susidomėjęs išskirtinai ja, ar ji yra tik viena iš daugelio variantų. O būti tik variantu nė vienas žmogus nenori – kiekvienas mes trokštame būti ypatingu ir patirti ypatingą kito žmogaus dėmesį.

Konvejierinis dėmesys gali greičiau atbaidyti nuo santykio, nei į jį pastūmėti. Gal Jums vertėtų apie tai pagalvoti – o ar pats Jūs žinote, kokios merginos savybės Jus žavi, kokios merginos ieškote – tai juk negali būti visos patrauklios merginos iš eilės. Patarčiau nesiblaškyti, desperatiškai bandant užmegzti santykius, nes rizikuojate tik dar labiau didinti vidinę įtampą ir galiausiai visai „nusivaryti nuo kojų“ pažinčių maratone. Galbūt reikėtų šiek tiek atsitraukti ir pasižiūrėti tarsi iš šalies į savo pastangas, galbūt artimi draugai ar įžvalgūs artimieji galėtų Jums ką nors patarti, matydami Jūsų elgesį su merginomis iš šalies. Jei turite tokių draugų ar artimųjų, kuriais pasitikite, pasidalinkite savo nerimu.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Tiesiog neskubėkite, stebėkite, pažinkite merginas, nuoširdžiai domėkitės jų poreikiais ir troškimais, taip pat ir savaisiais. Brandinkite savo troškimą turėti pilnavertį santykį su Jus tikrai dominančia mergina. Geriau pažinęs savo paties poreikius ir troškimus, jausitės ramesnis ir labiau pasitikėsite savimi, kuomet, atėjus laikui ir atsiradus galimybei, bendrausite ne su šiaip eiline n-tąja mergina, o su mergina, kuri tikrai pasirodys verta Jūsų dėmesio ir pastangų. Bet Jūs taip pat turite pasirodyti esąs vertas savo svajonių merginos dėmesio. Štai ir bendra visiems mums tinkanti santykių taisyklė – jei siekiame gražaus ir prasmingo tarpusavio santykio, pirmiausia turime rūpintis, kad mes patys būtume jo verti – niekas atėjęs iš šalies mums vertės nepridės, mūsų vertė priklauso nuo mūsų pačių santykio su savimi ir pasauliu. Taigi, savo vertės pajautimo horizontai platūs – asmenybinis tobulėjimas, profesinis augimas, tarpasmeninių santykių kūrimas, įdomus laisvalaikis, mėgstami užsiėmimai ir t.t.

Taigi, linkiu sėkmės savęs ir santykių kūrimo kelionėje, o ne maratone!

Turite problemų, reikia pagalbos? Rašykite: [email protected]

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top