Now Reading
Trys intensyvios „Satta Outside“ naktys – jau šį savaitgalį

Trys intensyvios „Satta Outside“ naktys – jau šį savaitgalį

Trys intensyvios „Satta Outside“ naktys – jau šį savaitgalį

Tradiciškai ilgąjį Žolinių savaitgalį alternatyvios ir muzikos paieškos Lietuvoje susitelks viename taške – festivalyje „Satta Outside“.

Šventosios kurortą trims paroms aukštyn kojom apversiančiame įvykyje šiemet pasirodys per 110 atlikėjų iš Lietuvos ir užsienio, o meninės dalies akcentu taps precedento neturintis Reivo muziejus.

Trečdalis programos – iš užsienio

Kai festivalio startas jau taip arti, laiką „užmušti“ laukiant galima krūva skaičių. Penkiose penktojo „Satta Outside“ scenose – Arenos, Palapinės, Gyvojoje, Paplūdimio ir „iDeal Lounge“ – iš viso pasirodys per 110 atlikėjų – maždaug po lygiai didžėjų ir vienokią ar kitokią gyvą programą paruošusių. Beveik trečdalis artistų akreditacijų bus įteikta užsieniečiams – JAV, Didžiosios Britanijos, Prancūzijos, Vokietijos, Italijos, Rusijos muzikantams.

Ryškiausius plakatus gerbėjai jau piešia lietuviškų ir latviškų šaknų turinčiam Kalifornijos pažibinčiui The Gaslamp Killer, britų „Mercury“ prizui nominuotam Ghostpoet, gyvą audiovizualinį projektą atsivežančiam dEbruit ir saujai kitų. Iš svetur atvyksta ir du vidžėjai – Pixelnoizz ir Ilan Katin, kuriuos į festivalio vaizdo komandą įtraukė šios kuratoriai „Nosignal“.


 

Statistikos gerbėjams turėtų būti įdomus ir faktas, kad šiemet „Satta Outside“ aplankys ne tik atlikėjai, bet ir festivalininkai iš užsienio. Bilietų platintojo informacija rodo, kad bilietus aktyviai pirko vokiečiai, baltarusiai, latviai, žinoma, ir į Didžiąją Britaniją emigravę tautiečiai.

Sagos biustas ir technovikingo žygis

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Iki šiol rimčiau neapibrėžtą reivo kultūrą po muziejaus stiklu sumanęs pakišti festivalio meno komitetas surinktas skrajučių ir fotografijų parodas iliustruos ir kitais veiksmais. Reivo muziejus penktadienį oficialiai bus atidarytas atidengiant biustą vienam šios kultūros nešėjų DJ Sagai, kuris šia proga sugros DJ setą juostiniais magnetofonais. Taip pat „Satta Outside“ metu vyks žygis interneto išgarsintam technovikingo personažui pagerbti bei reiverių bėgtynės nuo įsivaizduojamų urlaganų.

Jėgas po pasirodymų penkiose scenose, „Neringa FM“ sporto turnyrų paplūdimyje ir reivo maratonų atgauti festivalininkus kvies gausus maitintojų ir girdytojų būrys. „Satta Outside“ restoraninėje zonoje tilps ir mėsėdžiai, ir indiškos virtuvės gerbėjai, ir kavomanai. Beje, prie „Coffee Inn“ įsikursiančiame „Manodrabuziai.lt“ mainų punkte bus galima apsimainyti festivalio aksesuarais. Kitos nemuzikinės veiklos apims marškinėlių gamybą, žinių apie ekologiją gilinimą, puošimąsi, zinų skaitymą ir net šukuosenos atnaujinimą.

Išankstiniai bilietai į tris „Satta Outside“ paras Šventojoje oficialioje prekyboje cirkuliuoja iki ketvirtadienio vidurnakčio. Prie festivalio durų jie bus brangesni, bet pigs atitinkamai mažėjant likusių parų skaičiui. Išsamiau apie kainas bei kitus dalykus, kuriuos reikia žinoti prieš neriant į tamsą, rašo festivalio tinklalapis.

Susitiksime Šventojoje?

Laikas.lt

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top