Now Reading
Tendencija: vyrų garderobo perliukai moterų aprangoje (Foto)

Tendencija: vyrų garderobo perliukai moterų aprangoje (Foto)

Tendencija: vyrų garderobo perliukai moterų aprangoje (Foto)

Šiuolaikiškas lyčių santykis, vis labiau neigiantis stereotipinius lyčių vaidmenis ir iškeliantis žmogų kaip unikalią būtybę, diktuoja savas taisykles ne tik žmonių elgsenoje, bet ir madoje.

Apžvelgdami šaltojo rudens sezono 2011 mados tendencijas, jau rašėme, jog dizaineriai šį sezoną kuria itin moteriškos, elegantiškos bei trapios moters įvaizdį, tačiau nevengia aprangos pagyvinti ir griežtesniais kirpimais bei vyriško garderobo detalėmis. Tokie netikėti kontrastai tik dar labiau išryškina silpnosios lyties žavumą. Tad pažvelkime, kaip viena geidžiamiausių tendencijų gali būti derinama kasdieniame gyvenime.  

Tomboy stilius

Prakalbus apie Tomboy (liet. berniukiškai besirengianti ir besielgianti mergina) stilių, daugelis tikriausiai pagalvoja apie modelį Agyness Deyn. Itin liekna figūra, siauros kelnės iki kauliukų ar šortai, trumpi, sušiaušti, platinos spalvos plaukai, skrybėlė bei auliniai Dr. Martens batai – tarsi neatskiriama merginos įvaizdžio dalis. Būtent unikalus stilius ir išskirtinė šukuosena tapo Agyness vizitine kortele mados pasaulyje ir pelnė šiai merginai stiliaus ikonos vardą. Rodos, jog visas pasaulis kraustosi iš proto dėl jos įvaizdžio. Taigi, norėdamos pagyvinti savo aprangą nevenkite Tomboy stiliaus detalių – didelių švarkų, siaurų, vyriško tipo kelnių ar šiek tiek apkritusių, per visą ilgį susagstomų marškinių bei portfelį primenančios rankinės. Na ir žinoma, nepamirškite ir moteriškų akcentų – raudonų lūpų bei paryškintų akių.

Vyriško stiliaus švarkas

Jau ne pirmą sezoną trokštamiausia aprangos dalimi tampa didokas, vyriško kirpimo švarkas itin ryškia pečių linija. Jį galite rinktis įvairių spalvų bei audinių: nuo dabar itin madingo škotiško, marginto raudonos, mėlynos ar kitos spalvos langeliais iki klasikinės juodos spalvos švarko su didelėmis kišenėmis ar įdomiais, griežtų linijų atlapais. Svarbiausia, jog švarkas būtų ganėtinai laisvas bei itin ryškia pečių linija. Toks drabužio modelis tik dar labiau išryškins moteriškos figūros liaunumą bei trapumą. Prie švarko galite derinti dabar labai madingas kelnes iki kauliukų, vilnonės ar džinsinės medžiagos šortus ar sijoną. Beje, šis drabužis ne tik gražus, bet ir itin praktiškas. Boyfriend tipo švarkas puikiai tiks kiekvienai dienai universitete, pasivaikščiojimams po rudenėjančius parkus ar pasisėdėjimams jaukiose lauko kavinukėse.

Susagstomi marškiniai

Kuriant moterišką įvaizdį, pagardintą vyriško stiliaus prieskoniais, nederėtų pamiršti susagstomų marškinių. Juos drąsiai galima pavadinti drabužiu, kuris visad išliks madingas. Marškinius lengva priderinti tiek prie klasikinio kirpimo kelnių, tiek prie visų taip mėgiamų džinsų ar bet kokio silueto sijono.

Didžioji moterų silpnybė – batai

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Jei galvojate apie naujų batų poros pirkimą, neprašausite įsigijusi „Oxford“ stiliaus batus, kuriuos drąsiai galima vadinti avalynės klasika. Dizaineriai šį klasikinį britišką vyrų apavą jau senokai transformavo ir pavertė tobulai prie moteriško stiliaus derančiais bateliais. Prie praėjusių dešimtmečių įkvėptų „Oxford“ stiliaus batų ypač dera marškiniai bei klasikinės, apytrumpės kelnės. Šiuos batus taip pat galite avėti prie trumpų šortų, sijono ar suknelės. 

Drabužių prieskoniai – aksesuarai

Tikriausiai sutiksite, jog tinkamai parinkti drabužių aksesuarai – tai tarsi gardūs prieskoniai patiekalui. Šaltuoju sezonu aprangai pagyvinti rinkitės skrybėlę, kuri bus ne tik dailus, bet ir praktiškas aprangos akcentas. Siekiančioms išsiskirti nevertėtų pamiršti nuostabaus vyriško aksesuaro – varlytės. O ieškančios talpios bei dailios rankinės, pasižvalgykite į portfelio tipo rankines – šį sezoną jų pasirinkimas išties platus!

Ir, žinoma, nepamirškite auksinės taisyklės – visi drabužiai atrodo puikiai, kai juos dėvintis žmogus jaučiasi laimingas bei patenkintas.

Parengė Ieva Varkojytė
Nuotr. Lookbook, Facehunter, Copenhagen StreetStyle

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top