Now Reading
Ką veikti Rugsėjo 1-ąją? Renginių gidas

Ką veikti Rugsėjo 1-ąją? Renginių gidas

Ką veikti Rugsėjo 1-ąją? Renginių gidas

Rugsėjo 1-ąją nei vienas moksleivis ar studentas nelinkęs per ilgai užsibūti mokslo įstaigoje. Siūlome nesėdėti namie, o turiningai praleisti Mokslo ir žinių šventę bei Naujųjų mokslo metų pradžią. 

VILNIUS

Nemokamas Rugsėjo 1-osios koncertas priešais Prezidentūros rūmus Vilniuje, Simono Daukanto aikštėje

Laikas – 18.45 val. Kaina – renginys nemokamas. 
Dalyvauja: Kauno miesto simfoninis orkestras, vyriausiasis dirigentas Modestas Pitrėnas, Kauno valstybinis choras, TV vaikų ir moksleivių konkurso „Dainų dainelė“ laureatai, 2011 m. Lietuvos mokinių meninio skaitymo konkurso laureatai.

Skambės: Mikalojaus Konstantino Čiurlionio, Juozo Naujalio, Maironio, Vytauto Klovos, Donato Prusevičiaus, Jaroslavo Cechanovičiaus, Camille Saint-Saënso, Joaquín Rodrigo, Imrės Kálmáno, Cesare Andrea Bixio kūriniai, Lietuvių liaudies, Maironio, Stasio Žlibino, Jurgio Zauerveino-Girėno, Gintaro Patacko ir kt. autorių tekstai.

„Rugsėjo 1-oji“ Vilniaus Vingio parke 

Laikas – 17 val. Kaina – 16 litų. 

Kaip ir praėjusiais metais, sostinės Vingio parke bus galima išvysti net tris skirtingų muzikos stilių scenas. Vakarą pradės specialią „Rugsėjo 1-osios“ jaunimo grupių atranką nugalėję jaunieji atlikėjai „Kazam!“, „Alive Way“ ir „Days of Eclipse“. Iš karto po jų Didžiojoje scenoje išvysime lyriškąjį Vaidą Baumilą su grupe, energingąjį Saulės Kliošą, geros nuotaikos pranašus SKAMP ir abejingų nepaliekantį G&G Sindikatą. Dar viena vakaro naujiena ir debiutu taps specialus Jurgos Šeduikytės pasirodymas – pirmasis jos naujojo muzikinio spektaklio „MetroNomes“ pristatymas plačiajai auditorijai.

Back 2 Skool: G&G Sindikatas & co @ Loftas

Laikas – 23 val.  Kaina – iki 22 val. įėjimas nemokamas, vėliau – 20 litų.

Menų fabrikas „Loftas” pasitiks su tikra „repo situacija“ – šįvakar sceną okupuos seni ir patikrinti lietuviško hiphopo meistrai – G&G Sindikatas, Dee & Kamy, „Messiah goes mad orchestra” bei DJ Mamania. Ne kartą pripažintas ištikimiausiu hiphopo muzikos propaguotoju Lietuvoje, DJ Mamania repo veteranas šį vakarą ant kojų pakels ir visus krepšinio fanus.

Dee&Kamy – jaunoji Lietuvos hiphopo viltis, jau užsitikrinę pripažinimą ir tapr repo mėgėjų, ir tarp hiphopo scenos vilkų.

Messiah goes Mad Orchestra – dar vienas filologas hiphopo scenoje, šįvakar užsilips su ištisu repo orkestru.

Kas nors kartą yra buvęs „G&G Sindikatas” koncerte, žino, kad stovėti čia neteks! Šitie vyrukai išjudina visus – rankos į viršų, marškinėliai virš galvų ir visi linguoja hiphopo ritmu.

Vilniaus Energetikos ir technikos muziejuje – ELEKTRINĖ: Pasidaryk pats (Rinktinės g. 2, Vilnius)

Laikas – 14 val. Kaina – renginys nemokamas.

Rugsėjo pirmąją visi kviečiami į kūrybines dirbtuves, kurių metu iš nebenaudojamų daiktų bus galima pasigaminti vienetinius ir nepakartojamus mokslo metams reikalingus daiktus – pieštukines, penalus, maišelius kūno kultūros aprangai, užrašų knygutes ir dar daug visko… Į kūrybines dirbtuves taip pat galima atsinešti senų daiktų, kuriuos norite „prikelti“ naujiems mokslo metams.

Pagalbininkai – šaunusis „Ekolaboratorijos“ kolektyvas ir geranoriškoji spaustuvė „Lodvila“.

Ekskursijos po Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės valdovų rūmus (Katedros aikštė 3, Vilnius)

Laikas – 12 val.  Kaina – renginys nemokamas. 

LDK valdovų rūmai maloniai kviečia mokytojus, moksleivius ir jų tėvelius, taip pat studentus ir dėstytojus apsilankyti atkuriamoje Lietuvos didžiųjų kunigaikščių rezidencijoje.

Lankytojai išvys XIII a. pab.–XVII a. pr. autentiškus Žemutinės pilies mūrus, sudėtingas šiuolaikines konstrukcijas, kurios padėjo išsaugoti unikalų mūsų paveldą. Muziejininkai parodys naujas erdves, kuriose ateityje įsikurs archeologinių radinių ir interjerų ekspozicijos, taip pat užsienio muziejų Valdovų rūmams skolintos kolekcijos. Pastarosioms kelią į Lietuvą vėlgi atvers šiuolaikinė muziejaus įranga, atitinkanti aukščiausius apsaugos reikalavimus. Edukacijos centro specialistai susirinkusiems svečiams išsamiai pristatys naujiems mokslo metams parengtą edukacijos programą. Tad norintieji ateityje dalyvauti muziejaus užsiėmimuose galės iškart išsirinkti dominančias temas.

Kviečiame registruotis telefonu (8 5) 262 0007.

„Sheep Got Waxed“ koncertas gyvos muzikos klube „Aaula Blues club“ (Pilies g. 11, Vilnius)

Laikas – 18 val. Kaina – renginys nemokamas. 

„Sheep Got Waxed” – spontaniškai užgimęs muzikinis organizmas, kurio pagrindinė varomoji jėga – improvizacija. Laisvės ir energijos kupina muzika vieniems gali pasirodyti sunkiai suvokiama, kitiems – nenuspėjama ir laukiama.

„Sheep Got Waxed” trijulė – LMTA džiazo katedros studentai (esami ir buvę): saksofonininkas Simonas Šipavičius, būgnininkas Adas Gecevičius ir gitaristas Paulius Vaškas, nuo 2010 metų rudens beveik kasdien vakarus leido studijoje, ieškojo bendros kalbos, improvizacijomis bandė pasiekti vaizduotės ribą.
Laikui bėgant tai išaugo į ausimi apčiuopiamas idėjas, judesiu suvokiamas spalvas, atmintį pralenkiančias, bet pasąmonėje stringančias kompozicijas. Geriau įsiklausius galima išgirsti vaškuojamos avelės verksmą.

Auksinė praraja (Velvet Goldmine) kino centre „Skalvija“

Laikas – 21 val. Kaina – 6-12 litų. 

1971-ieji. Muzikos pasaulį krečia nauja karštinė – glemrokas. Laukiniai pašėlę garsai ir fantastiškiausiais rūbais pasipuošę atlikėjai, atviri jausmai ir demonstratyvus nežabotas seksualumas varo iš proto gerbėjus… Filmo centre – jaunas dainininkas Brian’as Slade’as, keliantis tikrą audrą Didžiojoje Britanijoje. Savo “dievaičio” įkvėpti tūkstančiai paauglių iššaukiančiai rengiasi, lakuoja nagus ir trokšta patirti įvairiausių seksualinių nuotykių. Galiausiai glemroko stabas sunaikina pats save: negalėdamas pabėgti nuo savo susikurto įvaizdžio, jis imituoja pasikėsinimą į… save patį!

KAUNAS

„Su Rugsėjo 1-ąją!“ Kauno Vasaros amfiteatre (T.Daugirdo g. 4A, Kaunas)

Laikas – 16 val. Kaina – renginys nemokamas.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Koncertų metu vyks miesto mokyklų jaunųjų dailininkų piešinių konkursas „Pirmoji dailės pamoka: Mes su tavim, Krepšini!“.

16–18 val. – Kauno vaikų ir moksleivių laisvalaikio rūmų tautinių šokių ansamblis „Malūnėlis“, Kauno vaikų ir moksleivių laisvalaikio rūmų grupė „Šis bei tas“, Eglė Petrikaitė, grupė „MergiotėZ“, Bartas, grupė „Studentės“, jaunųjų dizainerių modelių kolekcijų paradas. 

19–20.15 val. – grupės „Thundertale“ pasirodymas.

21–23 val. – Tiesioginė varžybų transliacija – Lietuva – Lenkija

Kauno botanikos sode – „DixXband“ pasirodymas su programa „Singswing“ (Ž. E. Žilibero g. 6 Kaunas)

Laikas – 18 val. Kaina – žr. žemiau.

Diksilendo, bliuzo ir svingo muzikos elementus kūryboje sujungiantis „DixXband“ klausytojams primins tikrąsias džiazo muzikos žanro ištakas. Dviejų dalių koncerte aidės melomanams puikiai pažįstamas džiazo dainininkės Kristinos Svolkinaitės balsas bei jos vokalinės improvizacijos. Renginyje bus atliekami laiko patikrinti kūriniai: „Bourbon Street Parade“, „Lover Come Back to Me“, „Route 66“, „I Can’t Give You Anything“, „Filthy McNasty“, „How High the Moon“ ir kitos kompozicijos.

Koncerte VDU pasirodys Kristina Svolkinaitė (vokalas), Raimundas Arnašius (trimitas/fliugelhornas), Tomas Razmus (saksofonas), Remigijus Terminas (trombonas), Mindaugas Paulikas (gitara/bandža), Andrius Daugirdas (bosinė gitara) ir Evaldas Andziulis (mušamieji).

Nuo 16 val., įėjimas į Kauno botanikos sodą kainuos: suaugusiems – 10 Lt; moksleiviams nuo 12 iki 19 m., studentams, pensininkams ir neįgaliesiems – 6 Lt; vaikams nuo 5 iki 12 m. – 2 Lt; šeimai (2 suaug. + vaikai) – 20 Lt. VDU bendruomenė į Kauno botanikos sodą renginio dieną bus įleidžiama nemokamai: darbuotojai – su darbo pažymėjimais, studentai – su LSP, pirmakursiai – su fakulteto vėliavėlėmis.

KLAIPĖDA

„Rugsėjo 1-oji“ Klaipėdos vasaros estradoje

Laikas  – 16 val. Kaina – 11 litų. 

Netradiciniu savo formatu išsiskiriantis mokslo metų pradžios renginys šiemet plečiasi dar labiau ir kviečia „Rugsėjo 1-ąją“ griausmingai pažymėti Klaipėdoje.

Klaipėdoje kitaip – vieningai ir iš visų jėgų – švęsti kvies taip pat visiems puikiai žinomi atlikėjai: šelmiškieji Biplan, roko krikštatėviai BIX, scenos senbūviai Lemon Joy, akustiką ir elektroniką apjungs Linas Adomaitis su styginių kvartetu „String play“, o pabaigoje energijos užtaisą pateiks specialus AC/DC Tribute projektas.

Laikas.lt

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top