Now Reading
Vilniui užmigti neleido „Mados naktis“ (Foto)

Vilniui užmigti neleido „Mados naktis“ (Foto)

Vilniui užmigti neleido „Mados naktis“ (Foto)

Praėjusią naktį Vilniaus centrą ir senamiestį užplūdo stilingi žmonės, o jaukios parduotuvės pratęsė savo darbo laiką ir dalinosi staigmenomis bei nuolaidomis.

Trečius metus iš eilės vykęs renginys „Mados naktis 2011“ vilniečiams ir miesto svečiams siūlė užsukti daugiau nei į 50 kavinių, parduotuvių bei boutique stiliaus krautuvėlių. Šampanas, šypsenos, gyva muzika, nuolaidos ir netgi jaunų dizainerių kolekcijos, demonstruojamos siaurose senamiesčio gatvelėse – „Mados naktis“ išties privertė pasukti galvas, kaip jaukių parduotuvėlių savininkams kuo originaliau ir įdomiau pritraukti daugiau naktinėjančių mados mėgėjų.

Stiklių gatvelėje įsikūrę „Veltinio namai“ smalsuolius viliojo išties įdomia ir dar niekur nematyta menine provokacija „Cumulo Nimbus“. Per kelias valandas iš 19 m šilko ir 10 kg vilnos, muilo ir vandens, tiesiog ant merginos – modelio be jokių papildomų priemonių buvo sukurta suknelė.

Užklydę į vieną iš jaukių Stiklių gatvės kiemelių, kur įsikūrusios išskirtinių drabužių parduotuvės „Pudrinė“ bei „Julia Janus“ galėjo ne tik pasidžiaugti naujais pirkiniais, bet ir išvysti dizainerės Julijos Janus naujos rudens/žiemos kolekcijos pristatymą.

Šių metų „Mados naktyje“ itin didelis dėmesys skirtas jauniesiems drabužių kūrėjams. „Šapokliak salonas“, bendradarbiaudamas su Vilniaus kolegijos jaunaisiais dizaineriais, pristatė perspektyvius, pradedančius mados kūrėjus. Podiumu virtusioje jaukioje Stiklių gatvelėje buvo galima išvysti visko – nuo čia klaidžiojančių mistinių būtybių, traukiančių praeivių žvilgsnius savo teatralizuotais kostiumais ir mistiniu įvaizdžiu, iki merginų, nužengusių tarsi iš prancūziškos atvirutės – apsivilkusios elegantiškomis suknelėmis su daugybe draperijų ir klosčių, jos lingavo į gatvės muzikanto taktą.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Dizainerė Ramunė Piekautaitė Rotušėje vykusiame renginyje „Mados naktis” pristatė naujausią drabužių kolekciją, kuri, deja, buvo prieinama ir pamatoma ne kiekvienam.

Iki vidurnakčio vykusi mados šventė buvo itin įkvėpta Prancūzijos. Lyg kokiame paveikslėlyje – ruduo, mažos, jaukios drabužių parduotuvėlės, kvepiančios garsiaisiais Coco Chanel kvepalais, puikus seno ir naujo dialogas, seni filmai rodomi čia pat, ant senamiesčio sienų…

Daugiau vakaro akimirkų – Laikas.lt nuotraukų galerijoje.

Ieva Varkojytė
Nuotr. autorės ir Dainiaus Labučio (ELTA)

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top