Now Reading
Lenkija suka galvas, kaip užtikrinti saugumą 2012 futbolo čempionato metu

Lenkija suka galvas, kaip užtikrinti saugumą 2012 futbolo čempionato metu

Lenkija suka galvas

Besiruošdama 2012 m. Europos futbolo čempionatui, Lenkija ne tik pertvarko ir atnaujina miestus, bet ir imasi naujų priemonių saugumo užtikrinimui.

Padedama Europos Sąjungos skiriamų lėšų, Lenkija stato naujus oro uostus, tiesia kelius ir panašiai. Statybos ir atnaujinimo darbai turėtų baigtis dar gerokai prieš 2012 m. birželio 8 d., kuomet bus žaidžiamas pirmasis futbolo mačas.

2012 m. Europos futbolo čempionatas vyks net keturiuose Lenkijos miestuose. Žinia, futbolo varžybos visur pritraukia problematiškų ir agresyvių sirgalių. „Šiuo metu daugiausiai užsiimame organizavimo darbais, bet nepamirštame ir kiek įmanoma labiau užtikrinti saugumą. Lenkija nėra pavojingesnė už kitas Europos šalis, bet saugumo priemonių imtis būtina“, – sakė Adamas Gierszas, Lenkijos sporto ir turizmo ministras.

Šių metų finalinės varžybos Lenkijoje tarp Varšuvos LEGIA ir Poznanės LECH klubų buvo palydėtos smurto išpuoliais, todėl UEFA įspėjo Lenkiją imtis ypatingų priemonių saugumui užtikrinti. Futbolo huliganus turėjo sutramdyti naujasis lenkų įstatymas prieš smurtą. Per futbolo varžybas jau buvo sulaikyti keli jam nusižengę jaunuoliai, gaujų lyderiai netgi turėjo stoti prieš teismą.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Čempionato metu planuojama pasekti Anglijos pavyzdžiu – visi, atėję į stadioną, turės prisistatyti vardu ir pavarde. Manoma, anonimiškumo atsikratymas gali sulaikyti kai kuriuos smurtaujančius asmenis. Žinoma, nebus apsieita ir be patruliuojančios policijos bei daugybės saugumo kamerų.

2012 m. Lenkija ir Ukraina bus viso pasaulio futbolo mylėtojų dėmesio centre. Europos futbolo čempionatas prasidės 2012 m. birželį. Gal kas iš Jūsų ruošiasi važiuoti?

Parengta remiantis CNN.COM

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top