Now Reading
Į G.Ivanausko aktorių-šokėjų atranka: surasti geriausius nebuvo lengva (Foto)

Į G.Ivanausko aktorių-šokėjų atranka: surasti geriausius nebuvo lengva (Foto)

Į G.Ivanausko aktorių-šokėjų atranka: surasti geriausius nebuvo lengva (Foto)

Menų fabrikas „Loftas“ vakar transformavosi į auditoriją, kurioje vyko aktorių-šokėjų atranka į Gyčio Ivanausko režisuojamą „atmosferinį“ spektaklį „Halloween fobijos“. Šio reginio premjera Helouvyno vakarėlio metu „Lofte“ spalio 29 d.

Į Gyčio Ivanausko organizuotą atranką susirinko apie 50 šokėjų profesionalų ir šiek tiek mėgėjų, įkvėpti TV šokių projektų. Vis dėlto dauguma buvo tų, kurie nori ir gali ne tik šokti, bet ir vaidinti.

„Atėjo tie, kurie nori dirbti, kurie, panašu, kad sąžiningai lankys repeticijas. Atrinkti geriausius nebuvo lengva, todėl toliau repetuoti pasiliko kiek daugiau nei pusė atėjusiųjų į atranką“, – po atrankos įspūdžiais dalinosi G. Ivanauskas. Dauguma jų vaidins masinėse spektaklio scenose.

Aktorius, šokėjas ir choreografas taip pat minėjo, kad atrankoje matė nemažai šokio pasauliui dar nepažįstamų veidų. „Žinoma, buvo ir tokių, kurie tik galvoja, kad šoka, tačiau tokių ateina jau nedaug. Tai džiugina, nes galvoju, kad dalį tų atrinktų šokėjų pakviesiu į kitą savo spektaklį, jau lapkričio 5-6 d.“, – toliau tęsė atrankos rezultatu patenkintas G. Ivanauskas.

Iavanauskas

Aktorių-šokėjų „rekrūtų“ metu dalyviams teko pademonstruoti ne tik savo lankstumą, ritmo pojūtį ir originalumą, bet ir atkartoti Gyčio Ivanausko rodomus judesių derinius šokėjų ištvermei išbandyti.

Maestro G. Ivanauskui šokėjus padėjo atrinkti trys profesionalai: šokėja ir choreografė Brigita Urbietytė, Gyčio Ivanausko teatro ir televizijos serialų žvaigždė Evaldas Taujanskis ir kostiumų dizaineris Robertas Kalinkinas. Beje, būtent Robertas kurs spektaklio-performanso „Halloween fobijos“ scenografiją ir kostiumus.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

„Spektakliui bus sukonstruota speciali scena, su kylančiom ir besileidžiančiom konstrukcijom. Kostiumai – iš lengvo audinio, kažkiek šmėkliški, kažkiek primenantys niūrius Alfredo Hičkoko filmus“, – apie spektaklio-performanso bendrą vaizdą pasakoja dizaineris R. Kalinkinas.

Nors vakarykštė atranka ir buvo varginanti, jau šiandien menų fabrike „Loftas“ prasideda „Halloween fobijos“ repeticijos. Premjera – spalio 29 d. ten pat. Po šio, kaip Gytis Ivanauskas vadina, „atmosferinio“ spektaklio, visų lauks tiesiog puikus vakarėlis.

Laikas.lt
Nuotraukų autorė – Diana Tomaševič

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top