Now Reading
Projektu „Kam to reikia?!“ bus siekiama kelti motyvaciją mokytis

Projektu „Kam to reikia?!“ bus siekiama kelti motyvaciją mokytis

Projektu „Kam to reikia?!“  bus siekiama kelti motyvaciją mokytis

Šį mėnesį startuoja naujas Lietuvos mokykloms skirtas profesinės savanorystės projektas „Kam to reikia?!“, kurio tikslas – padėti atsakyti į moksleiviams dažnai kylantį klausimą, kaip praktiškai pritaikyti mokykloje gaunamas žinias ir įgyjamus įgūdžius.

Mobiliojo ryšio bendrovės „Omnitel“ ir banko „Swedbank“ inicijuojamas projektas kvies įvairių sričių verslo profesionalus dalintis su mokiniais turima patirtimi ir įtraukti juos į netradicinį mokymosi procesą, kuris ne tik padėtų lengviau pasirinkti profesinės karjeros kelią, bet ir įkvėptų noro mokytis bei ugdytų kūrybiškumą.

„Kuriant inovatyvią visuomenę ir ekonomiką labai svarbu, kokius gebėjimus jauni žmonės įgyja mokykloje. Turime padėti mokyklai išugdyti savarankišką, atsakingą, mąstančią ir kūrybingą asmenybę,“ – teigia Švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius.

Pasak ministro, pastaraisiais metais verslas vis aktyviau prisideda prie mokinių ugdymo, tad sutelktomis pastangomis greičiau ir efektyviau pasieksime naudingų permainų.

„Kūrybinga, veržli ir lyderio savybėmis pasižyminti karta gali būti išugdyta tik tuomet, jei ji noriai semsis ne tik teorinių žinių, bet gaus ir patarimų bei pavyzdžių, kaip šias žinias pritaikyti darbe, siekiant karjeros. Tikime, kad nauja iniciatyva padės šiam tikslui suvienyti verslo įmonių ir mokyklų pajėgas,“ – projekto svarbą pabrėžia „Omnitel“ prezidentas Antanas Zabulis.

Projekto „Kam to reikia?!“ pamokose, kurias ves įvairių sričių įmonių atstovai, mokiniai sužinos, kaip mokykloje įgyjamos žinios praverčia realiame gyvenime, susipažins su įvairiomis profesijomis, išbandys naujausias technologijas ir bus įtraukti į kūrybiškumą skatinančius užsiėmimus.

„Tikiu, kad verslo įsitraukimas į mokinių ugdymą gali padėti jaunam žmogui pažinti įvairias profesijas dar mokyklos suole ir taip palengvinti savo tobulėjimo krypties pasirinkimą,“ – teigia „Swedbank“ valdybos pirmininkas Antanas Danys.

A. Danio teigimu, kita priežastis, paskatinusi Lietuvoje kurti užsienio šalyse jau pasiteisinusią profesinės savanorystės sistemą, yra pastaruoju metu jaučiamas vis didesnis banko kolegų ir kitų profesionalų susidomėjimas prasminga savanoriška veikla mokyklose.

Planuojama, kad per pirmuosius 4 metus projekte dalyvaus 95% mokyklų, kuriose bus organizuota 3000 susitikimų su mokiniais, o į profesinę savanorystę įsitrauks 2000 įvairių sričių profesionalų. Ateityje mokytojai ir mokiniai galės patys spręsti kokį svečią jie nori pasikviesti į savo mokyklą. Projekto vykdytojai pateiks susitikimų organizavimo platformą internete, kuris leis ne tik rasti norimą pranešėją ar temą, bet ir pasirinkti pageidaujamą susitikimo formatą.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

„Kam to reikia?!“ iniciatoriai tikisi, kad projekto metu sukurta atvira savanorystės mokyklose skatinimo sistema suteiks reikalingą informaciją ir tinkamas priemones ne tik jų darbuotojams, bet ir kitoms verslo įmonėms bei organizacijoms, norinčioms dalintis turima patirtimi su jaunąja karta.

Verslininkus, ruošiant mokomąją medžiagą, konsultuos projektui „Kam to reikia?“ talkinantys Švietimo ir mokslo ministerijos, ISM Vadybos ir ekonomikos universiteto, Mokyklų tobulinimo centro, „Junior Achievement Lietuva“ ir Nacionalinės moksleivių akademijos atstovai.

Kurti ir plėtoti projektą padės verslo teisės advokatų kontorų grupė LAWIN, verslo konsultacijų ir IT sprendimų bendrovė „Metasite“, skaitmeninių ir mobiliųjų technologijų kompanija „Samsung“ bei finansų valdymo grupė FMG.

Laikas.lt

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top