Now Reading
Pasirodė naujas Laikas.lt žurnalo numeris.Tema – maistas

Pasirodė naujas Laikas.lt žurnalo numeris.Tema – maistas

Pasirodė naujas Laikas.lt žurnalo numeris.Tema - maistas

Pirmiausia, nebūsime kuklūs ir pasveiksime Laikas.lt žurnalą su vienerių metų gimtadieniu. Beveik prieš metus, spalio 13 dieną, išėjo pirmasis numeris.

Ta proga skaitytojams dovanojame skanias vaišes – numerį apie maistą. Ir ne tik todėl, kad gimtadienis, bet ir dėl spalio, kuris daugeliui asocijuojasi su neseniai į rūsius nuneštomis uogienėmis, raugintais agurkais, su džiovintais baravykais ar gurmaniška vakariene, kuriai, trumpėjant ir šalant dienoms, lieka vis daugiau laiko.

Tikimės, kad ir Jus įkvėps mūsų kalbinti ir dėl maisto pamišę „Tasty life“ vaikinai. Pagrindinis šefas Reinaldas pripažįsta, kad gaminti jį išmokė močiutė ir teigia, kad skonis yra įgimtas dalykas. Jie nesivadovauja receptais, o pagrindinis kūrybos moto – improvizacija. Tad nesitikėkite, kad atėję pietų į „Tasty life“ rasite valgiaraštį.

Kitas netradinis maisto kultūros atstovas – Aidas Mačiulis, atstovaujantis vegetarizmu pagrįstai Vedų virtuvei. Daugumai žodis krišnos asocijuojasi su gatvėse dažnai matomais šokančiais ir dainuojančiais šio tikėjimo atstovais, tačiau jų maisto kultūra – išties sveika, o mėsos nevalgymas traktuojamas paprastai: mūsų organizme neužsilaiko pūvanti nesuvirškinta mėsa, kuri nuodija organizmą.

Tačiau gurmaniškos pamokos ir virtuvės slepia tamsiąsias puses: vis daugiau maisto gauname iš šalių, kuriose ir taip jaučiamas didžiulis vandens stygius. Tai reiškia, kad maisto išmetimas lauk daro milžinišką, tačiau užslėptą žalą visame pasaulyje esantiems geriamojo vandens išteklių klodams. Žinome, negąsdiname Jūsų vandens stygiumi, tačiau susimąstyti tikrai verta.

Taip pat pakalbinome kulinarines knygas išleidusias garsias asmenybes ir paklausėme: maisto gaminimas ir knygų leidimas – iš mados kilęs asmeninis pomėgis? Kodėl žmonės perka tokias knygas? Kad būtų kur akis paganyti – daugumos mėgstami stiliaus perliukai iš rudeniško Vilniaus gatvių. Sutikti stilingi praeiviai papasakojo, kur jie pietauja ir už kiek. O spalio muzikinis fonas – iš daržovių padarytais instrumentais grojantys „The Vegetable Orchestra“.

Numerį ruošė:
Goda Raibytė, Nerijus Drochneris, Dovilė Raustytė, Lina Sabaitytė, Mindaugas Peleckis, Ieva Varkojytė.

Kalbos redaktorė:
Aušra Trasauskaitė
Dizaineris: Vykintas Characiejus

Viršelio nuotrauka:
Idėja – Laikas.lt,
Fotografas: M.Janušaitis
Modeliai: Rugilė ir Markas
Fotografuota: FLASH studijoje
Visažistė: Marija  Unkind

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Naujas numeris išeis lapkričio 14 dieną.

Taip pat kviečiame „pavartyti” žurnalą čia.


Žurnalą galite rasti:

Vilniuje:
verslo centruose, „Mambo Pizza“, „Bravarija“, „Coffee Inn“, „Submarinas“, „Pica ir Kava“, „Bermudai“, „Tamsta,“ „Briusly“, „Woo“, „Paparazzi“, „Pit Stop Pizza“, „Bambalynė“, „Orgazmus “, „Du drakonai“, kino teatre „Pasaka“, ISM, VGTU, TVM, Vilniaus kolegijos verslo vadybos fakultete, VPU, VU, MRU, „Crustum“ PC Ozas,  „Sushi Express“, „Sushi House“, „Milkshake Bar“, „Livin“, „Kibin Inn“, „Wok to Walk“, „B bar“, „Užupio picerija“, „Prie angelo“, teatre „Domino”, Jaunimo teatre, „Itališka vyninė“, restoranas „Bunte Gans”, „X club shop“, viešbutis „Congress” ir „Adelita”, Kongresų rūmuose, Menų spaustuvėje, „Skalvija”, „Havana social club“, „SPA Vilnius DIA“, „Vero Cafe“, „Šviežia kava“.

Kaune: verslo centruose, „Mambo Pizza“, „Bravarija“, „Coffee Inn“, „Sandija“, „Ramzis II“, VDU, KTU, „Blue orange“, „Mio Cafe“, „Presto“, „Supremo“ kavos namai, „City Cafe“, „Bella Italia“, „Boun Giorno“, „Pas Stanley“, „Sushi express“, „Coffe inn“, „Vero Cafe“, „Buon Giorno Taverna“ ir kt. Klaipėdoje: kavinėje „Laikraštis“, „Cukrainė“, „Bistro“, bare„Senoji Hansa“, „Eldorado“, „Kurpiai”, „Max Coffee”, „Submarinas”, „Mambo”, „Memelis“, „Tamsta“ ir kt.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top