Now Reading
Arabų šeichas superautobusui įsigyti nepagailėjo 10 mln. dolerių

Arabų šeichas superautobusui įsigyti nepagailėjo 10 mln. dolerių

Arabų šeichas superautobusui įsigyti nepagailėjo 10 mln. dolerių

Superautobusas labiau panašus į labai ilgą „Lamborghini”, nei į mums įprastą autobusą, tačiau juo galima vežti net 23 žmones, o greitį jis gali išvystyti iki 250 km/val.

Pirmasis pasaulyje superautobusas buvo sukurtas Olandijos Delfto Technologijos universitete.

Kūrybos procesui vadovavo profesorius Wobbo Ockelsas, kuris 1985 metais tapo pirmuoju vokiečių astronautu, išskridusiu į kosmosą.

Anot jo, traukiniai šiais laikais nebepatenkina skubančių žmonių poreikių, mat be to, kad yra per lėti, jie tegali nuvežti nuo vienos stotelės iki kitos. Būtent dėl šių priežasčių W.Ockelsas nusprendė pagaminti tokią transporto priemonę, kuri būtų ir greita, ir draugiška gamtai.

Prie superautobuso jis su komanda dirbo apie trejus metus, o rezultatas – įspūdingas.

Į „Lamborghini“ panašaus superautobuso ilgis – 15 metrų, plotis – 2,5 metro. Jo gamybai panaudotos tik lengvos medžiagos – anglies ir stiklo pluoštai, aliuminis ir polikarbonatas.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Futuristinio stiliaus prabangi transporto priemonė yra varoma saulės energija, o jos interjeras panašus į aukštos klasės limuzinų ar privačių lėktuvų.

Šį superautobusą bus galima pamatyti Jungtinių Arabų Emiratų greitkeliuose, mat jį už 10 mln. dolerių nusipirko vienas arabų šeichas. 120 kilometrų atstumą nuo Abu Dabio iki Dubajaus jis galės įveikti per mažiau nei 30 minučių.

diena.lt

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top