Now Reading
Manekenai festivalio „Mados infekcija“ laukia prekybos centro baseine

Manekenai festivalio „Mados infekcija“ laukia prekybos centro baseine

Manekenai festivalio „Mados infekcija“ laukia prekybos centro baseine

Moterys gali drąsiai vilkėti vyriškus, o vyrai – moteriškus drabužius. Taip trumpai galima apibendrinti spalio 7 dieną prekybos centro „Panorama“ baseine įkurdintus ir visą mėnesį čia būsiančius 14 manekenų. Juos galvodamos apie artėjantį žvarbų rudenį ir šaltą žiemą aprengė 7 Lietuvos dizainerės ir jų duetai.

Trečią kartą „Panoramoje“ rengiama „Manekenų instaliacija“ pradėjo šiemet pirmą kartą rudenį vykstančio festivalio „Mados infekcija“ renginių ciklą.

„Manekenų instaliacija“ – tarsi simbolinis žingsnis į festivalį. Juk į jį žmonės irgi renkasi vienaip ar kitaip apsirengę. Galbūt ši Lietuvos dizainerių pasiūlyta aprangos kryptis patiks ir tiks kažkuriam iš mūsų būsimų visiems atviro festivalio lankytojų“, – sako „Mados infekcijos“ prodiuserė Renata Mikailionytė.

Po du manekenus – vyrą ir moterį – iš prekybos centro „Panorama“ parduotuvių pasirinkusios joms patinkančius drabužius dizainerės aprengė ne tik vadovaudamosi festivaliui kuriamų kolekcijų stiliumi, bet ir galvodamos apie tai, kad būtent tokius drabužius įsigiję, taip apsirengę žmonės eis į gatvę – mokytis, dirbti ar susitikti su draugais.

Mados injekcija

„Labiausiai vyraujantis motyvas visų dizainerių pasiūlytoje aprangoje – vis labiau nykstančios ribos tarp vyriškos ir moteriškos aprangos. Tiesa, ne visais atvejais tie skirtumai išsitrina taip, kad drabužiai taptų vienodi tiek vyrui, tiek moteriai. Dalis dizainerių siūlo tiesiog apsikeisti drabužiais ir tai, kaip patys pamatysite, tikrai pasiteisina“, – teigia festivalio idėjinė vadė Sandra Straukaitė.

Drabužius manekenams aprengti, prie jų derančius aksesuarus, avalynę iš „Panoramoje“ esančių parduotuvių rinkosi ir derino, aprangą manekenams kūrė septynios dizainerės ir jų duetai: Lina Gudanavičiūtė, Gabrielė Januškevičiūtė, Jurgita Januškevičiūtė, Diana Kuzmickaitė, Lilija Larionova, Ieva Ševiakovaitė ir Jolanta Rimkutė, Eglė Žiemytė.

Lina Gudanavičiūtė manekenus aprengė laisvu, gatvės stiliumi. Gabrielė Januškevičiūtė labai bijo žiemą užklumpančio šalčio, todėl ji manekenams aprengti pasirinko dvi stilingas, tačiau itin šiltas pūkines striukes. Jurgitos Januškevičiūtės pasiūlyta aprangos idėja susijusi su laime ir sapnais.

Diana Kuzmickaitė, nors drabužius ir aksesuarus manekenams rinko viena, gautą rezultatą apibūdina kaip kartu su Aušra Urbanavičiūte festivaliui kuriamos kolekcijos atspindį.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Savo kuriamos kolekcijos personažo eskizą rengdamos manekenus sukūrė ir dizainerės Ieva Ševiakovaitė bei Jolanta Rimkutė. Lilija Larionova tradicinius vyriškos ir moteriškos aprangos akcentus tarsi sukeitė vietomis: jos pasiūlytoje moteriškoje aprangoje dominuoja vyriški akcentai, o į vyro aprangą ji siūlo pasižiūrėti nerūpestingai.

Visi norintys apžiūrėti ekspoziciją ją ras prekybos centro „Panorama“ pirmajame aukšte – baseine šalia „BMS Megapolis“ parduotuvės. 14 manekenų čia stovės visą mėnesį.

Šiemet pirmą kartą du kartus per metus – pavasarį ir rudenį – vykstantis festivalis „Mados infekcija“ savo gerbėjų laukia lapkričio 11-12 dieną Šiuolaikinio meno centre Vilniuje. Iki festivalio įvyks dar du itin didelio lankytojų dėmesio sulaukiantys renginiai: spalio 26 dieną „Panoramoje“ vyks modelių atranka festivaliui „Infekcijos kastingas“, o spalio 27-ąją prekybos ir laisvalaikio centre „Panorama“ laukiami visi neabejingi grožiui – vyks „Grožio infekcija“.

Laikas.lt
Nuotr. G.Gedminaitės ir K.Žilionio

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top