Now Reading
10 populiariausių grožio mitų

10 populiariausių grožio mitų

10 populiariausių grožio mitų

Ar išleidžiate milžiniškas sumas anticeliulitiams kremams? Pavargote nuo neveikiančių inkštirų šalinimo priemonių? Šis straipsnis skirtas būtent jums.

Informaciją labai sunku atsirinkti, ypač, kai jos tiek daug gauname kiekvieną dieną. Visiems, kuriems svarbus sveikas ir gražus kūnas, reikia žinoti keletą neteisingų mitų, padėsiančių jums ateityje.

1. Inkštirų šalinimo juostelės veikia

Netiesa. Jeigu jūsų veido oda nešvari, joje daug juodagalvių inkštirų ir todėl jūs nuolatos perkate įvairiausias priemones, neva, juos išvalančias, greičiausiai tik metate pinigus į balą. Ypač populiarios juostelės nosiai ir „plešiamosios“ kaukės. Tačiau neapsigaukite – tai, ką matote nuplėšę juostelę, nėra inkštirai. Paprasčiausiai, plaukeliai ir nešvarumai.

2. Anticeliulitinis kremas veikia

Netiesa. Deja, bet tai yra tik dar vienas mitas. Visai nesvarbu, ką jums sako etikete, kremas nebus stebuklingas ir staiga nepašalins nepageidaujamo celiulito. Tiesa, kremas gali šiek tiek ištempti odą, bet toks efektas bus laikinas ir labai nežymus. Be to, celiulitas netrukus sugrįš.

3. Apsaugos nuo Saulės reikia tik, kai saulėta diena

Netiesa. UV spinduliai visus metus išlieka beveik vienodai stiprūs. Priklausomai nuo spindulių ilgio, jie gali net prasiskverbti pro stiklą! Žinoma, rezultato dabar galite nematyti, tačiau senstant gali išlįsti tokie dalykai, kaip senatvės dėmės ir, blogiausiu atveju, odos vėžys.

4. Serumas odai yra tik pinigų švaistymas

Netiesa. Turbūt kiekviena moteris savo grožio kraitelėje turi kremą veidui (drėkinamąjį, nuo raukšlių ir taip toliau). Pasistenkite, prieš veidą tepant kremu, jį patepti ir serumu. Mat jis ne tik padės odai išlikti elastingai, bet serumuose gausu aktyviųjų medžiagų, kurios padės greičiau pasiekti norimo rezultato.

5. Tonikas yra tik pinigų švaistymas

Netiesa. Kiekviena jūsų odos priežiūros procedūra turėtų prasidėti ir baigtis toniku. Jeigu toniko nenaudojate, nes jis erzina odą, tai greičiausiai vyksta dėl sudėtyje esančio alkoholio, todėl stenkitės pirkti toniką be alkoholio. Tonikas ypatingai padės žiemą, kada reikia išlaikyti optimalią odos drėgmę.

6. Visus metus galima naudoti tas pačias kūno priežiūros priemones

Netiesa. Oda labiausiai reaguoja su oru, todėl kiekvienu sezonu odai reikia skirtingų priemonių. Pavyzdžiui, oda itin išsausėja žiemos metu, todėl būtina ją papildomai drėkinti.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

7. Riebus maistas ir šokoladas skatina prakaitavimą

Netiesa. Turbūt ne viena smaližė apsidžiaugs šio mito paneigimu. Pasirodo, kol kas nėra jokių įrodymų, kad riebus maistas ir šokoladas skatintų didesnį prakaitavimą.

8. Riebiai odai nereikia drėkinimo

Netiesa. Odos drėkinimas yra svarbus visiems odos tipams. Riebiai odai (ypatingai vasaros laikotarpiu) nereikia riebių drėkinimo priemonių, veikiau rinkitės ne kreminio pavidalo priemonės – drėkinamuosius losjonus, tonikus ir panašiai.

9. Sėdėjimas sukryžiavus kojas kenkia venoms

Netiesa. Ne viena esate girdėjusi ką nors sakant, kad sėdėti sukryžiavus kojas labai kenkia kojų venoms. Tai, neva, gali prišaukt net rimtesnes venų ligas. Tiesa ta, kad tokie teiginiai niekada nebuvo patvirtinti. Venų stovį lemia genai, nėštumas arba senatvė. Jeigu skundžiatės padidėjusiomis venomis, siūlome naudoti žolelių kremus, kurie sumažins neestetišką vaizdą iki minimumo.

10. Kuo tankesnis kremas – tuo geriau!

Netiesa. Tam, kad kremas veiktų odą, pirmiausiail, jis turi būti lengvai pasisavinamas. Skirtingiems odos tipams reikalingi skirtingi kremai. Jeigu užsitepate kremo ir dar ilgau jaučiate jį ant odos – jis jums paprasčiausiai netinka. Jeigu netinkantį kremą naudosite ilgai, jis tiesiog apsunkins odą ir jokio teigiamo rezultato nesulauksite.

Laikas.lt
Parengta pagal: Thefashionspot.com

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top