Now Reading
Saulės ženklų astrologija: Vėžys

Saulės ženklų astrologija: Vėžys

Saulės ženklų astrologija: Vėžys

“Saulės ženklų astrologija” nesiremia gimimo metrika (metais, mėnesiu, diena, valandomis ir minutėmis, gimimo vieta), todėl ji jokiu būdu nepretenduoja į individualią ir tikslesnę konkretaus žmogaus interpretaciją.

Kadangi šioje sistemoje atskaitos taškas – vien tik Saulė, o kitų planetų ir horoskopo namų visiškai nepaisoma, tai ir kai kurie teiginiai negali neskambėti nekategoriškai, arba jie atskleidžia tik pusę tiesos. Skaitykite šią informaciją labiau bendrosios kultūrinės savišvietos vardan. Taip pat būtina atkreipti dėmesį, jog ženklo ribų intervalas įvairiuose šaltiniuose gali skirtis; tai natūralu, kadangi Saulės disko centras kerta to ar kito Zodiako ženklo pradžią kiekvienais metais ne vienu ir tuo pačiu metu. Spauskite ant šios nuorodos: Saulė Vėžyje 2007/2008, kad pamatytumėte, kada į Vėžį ji įžengė 2007m., ir kada 2008m.

Žemiau išdėstytos informacijos šaltinis: Werner Bogun. Didysis astrologijos žinynas. Psl. 55 – 147, “Lektūra”, 1999m.

VĖŽYS (birželio 22d. – liepos 22d.)
Praėjo audringas pavasaris. Vėžiui dabar yra svarbiausia saugoti ir globoti bręstančią gyvybę. Jis ieško saugios, uždaros vietos, kur galėtų šeimyniškai įsirengti. Tačiau per šiuos savo rūpesčius Vėžys taipogi nepamiršta ir maloniųjų gyvenimo pusių. Jam patinka puošti savo namus ir jaukioje aplinkoje mėgautis vasaros šiluma.

Simbolinis aiškinimas
Astrologinis simbolis – stilizuotos Vėžio žnyplės. Tai ramus, nesiruošiantis pulti, nepavojingas gyvūnas. Pavasario pabudimo fazė pasibaigė, kada visa energija buvo nukreipta į išorę. Vėžys – pirmasis vasaros ženklas. Laukų bei daržų augmenija jau brandina savyje vaisius, ir gyvybinė jėga turi atsigręžti vidun. Ši rūpinimosi, saugojimo tendencija ženklui suteikia motiniškų bruožų, dėl to Vėžį globoja Mėnulis.
Žmogaus gyvenime yra toks laikas, kai vaikas, bendraudamas su žaidimų bičiuliais ima vystyti savo asmenybę. Nors jis dar ir yra šeimos prieglobstyje, bet į pirmą vietą jau iškyla savita, nepriklausoma asmenybė. Vėžys – kardinalusis ženklas, o tai reiškia, jog jis norėtų būti savo gyvenimo valdovu. Kadangi vaikui dar nepavyksta iš tikrųjų savarankiškai kurti savo gyvenimą, tai veikiant Mėnuliui šie poreikiai pirmiausia išryškėja žaidime, o labiausiai – svajonėse ir fantazijose.

Dvilypis yra ir suaugęs Vėžys. Savarankiškumo siekimas dar ilgai siejasi su noru pasilikti mamos glėbyje. Kaip Dvyniai, taip ir Vėžys dažnai net ir suaugęs išlaiko vaikiškus bruožus, ryšiai su motina lieka tampresni negu kitų Zodiako ženklų. Šią būdo savybę – saugumo siekimą – dar labiau sustiprina lėta ir tvirta vandens elemento prigimtis. Dėl to Vėžiui reikalingi šarvai. Po jais slepiasi gležnas daigelis, ypač jautri ir romantiška būtybė. Kaip ir Žuvys, Vėžys yra pats jausmingiausias Zodiako ženklas. Visas pasaulis jam yra svarbus tik tiek, kiek gali sužadinti vaizdinius ir atitikti jo svajonių siekimą. Todėl Vėžiui būdinga labai išvystyta vaizduotė ir intuicija. Jei jis daugiau atsigręžęs į save, yra “naminis tipas”, tai dažnai virsta uždaru, nors ir suprantamu kitiems, tačiau išlaikančiu atstumą, atrodytų, šaltu svajotoju. Kraštutiniu atveju tai būna keistuoliai atsiskyrėliai. Labiau į ekstravertiškumą linkęs Vėžys ieško nuotykių bei pokyčių, jis nenori gyventi vien savo svajonėse, bet siekia jų išsipildymo, kartu įtraukdamas ir kitus žmones. Jis gali tapti įdomiu pašnekovu, sugebančiu aplinkiniams perteikti savo pilną fantazijų, pasakų motyvais nuspalvintą gyvenimo pusę. Kartu jis sugeba įsijausti ir prisitaikyti. Tačiau kyla pavojus, jog gali būti prarastas pagrindas po kojomis, pamirštas žemiškumas ir praktiškosios būtinybės.

Žmogaus organizme Vėžiui pavaldūs skrandis ir virškinimo procesai, taip pat moters krūtys. Labiausiai mėgiamos profesinės sritys yra tos, kurios siejasi su slauga ir rūpyba. Žmogų-Vėžį galima dažnai sutikti ligoninėse, vaikų darželiuose, neretai – restoranuose ir daržininkystėje. Pakeliauti jam reikėtų po Olandiją ar Škotiją, o jei ryžtųsi tolimai kelionei, gerai jaustųsi Naujojoje Zelandijoje ar Maurikijaus saloje. Apskritai, Vėžys gerai pailsi bei atsipalaiduoja prie jūros. Jo gyvūnai: vėžys, vėžlys ir drugys sfinksas. Augalai: lotosas. Akmuo: gintaras. Spalva: kaštoninė, tamsiai ruda. Kvapnusis aliejus: jazminas.

Simbolinis Vėžio santykių su kitais Zodiako ženklais aiškinimas
NB: tolimesni aprašymai tėra tik atspirties taškas nagrinėjant įvairių Zodiako ženklų atitikimą vienas kitam. Norint konkrečiai sužinoti, kokios yra tarpusavio ryšio galimybės, ar kokie laukia sunkumai, reikia tikslaus dviejų žmonių gimimo horoskopų palyginimo.

Vėžys – Avinas
Žr. aukščiau skiltį apie Aviną.

Vėžys – Jautis
Žr. aukščiau skiltį apie Jautį. Taip pat galima pridurti, jog sugebėjimo įsijausti dėka daug ginčų tarpusavyje kilti neturėtų.

Vėžys – Dvyniai
Žr. aukščiau skiltį apie Dvynius.

Vėžys – Vėžys
Jų sielų giminystė traukia vieną prie kito, abiems patinka jaukūs, tvarkingi namai. Tačiau egzistuoja pavojus, kad jų jausmai vienas kitam ilgainiui išsisems, ir gyvenimas taps monotoniškas. Mažai gali būti abipusių impulsų, gyvenimas tikriausiai prabėgtų be didesnių konfliktų.

Vėžys – Liūtas
Susitinka du pasauliai, tarpusavyje neturintys nieko bendro. Mylintis namus Vėžys sunkiai supranta Liūtą, visiškai “atsivėrusį” išorėn. O Liūtui, savo ruožtu, Vėžys taptų greitai nuobodus dėl jo apdairaus ir ramaus būdo. Ilgesniam tarpusavio ryšiui perspektyva nėra didelė.

Vėžys – Mergelė
Jų tarpusavio ryšys yra natūralus. Abu ramaus charakterio, gerai ir saugiai jaučiasi vienas su kitu. Kadangi Vėžio esmei yra labiau būdingi jausmai, o Mergelės – protas, tai abu yra ir pakankamai skirtingi, kad ilgesnį laiką papildytų vienas kitą.

Vėžys – Svarstyklės
Svarstyklėse Vėžys atranda tą patį gražiųjų gyvenimo pusių siekimą, be to, abu yra labai jausmingi žmonės. Iš pradžių jie galvoja atradę vienas kitame giminingą sielą, tačiau ilgainiui paaiškėja, jog jų būdas vis dėlto mažai sutampa. Vienas ieško grožio ir harmonijos namuose, kitam gi reikia daug daugiau ryšio su pasauliu. Būdami kardinalūs ženklai, abu nori išsikovoti pripažinimą ir savaip nustatyti bendro gyvenimo taisykles. Dėl to jiems jau iš anksto užprogramuoti gilūs konfliktai bei ginčai.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Vėžys – Skorpionas
Labiausiai tikėtinas artimas ir ilgai trunkantis ryšys tarp šių dviejų ženklų, kuriems svarbiausia yra jausmas. Nors abu ir gyvena tokiame pačiame pasaulyje, vienas kitam retai kada nusibosta. Skorpionas supranta, kaip pažadinti Vėžio aistrą, neleisiančią bendram gyvenimui tapti monotonišku.

Vėžys – Šaulys
Abu nelabai supranta vienas kito jausmus bei mintis. Šaulio idealai ir toli siekiantys tikslai turi nedaug ką bendro su Vėžio polinkiu į praktiškumą bei jausmingumą, Tokioje sąjungoje vienas su kitu jie nors ir nekariautų, bet gyventų daugiau vienas šalia kito, o tas ryšių nesutvirtintų.

Vėžys – Ožiaragis
Abu ženklai Zodiako rate stovi vienas priešais kitą ir yra visiškai priešingi. Šaltas ir blaivus Ožiaragis galvoja apie ateities užduotis arba kenčia dėl praeities praradimų. Jam svetima džiaugtis drauge su Vėžiu malonia dabartimi. Tarp šių ženklų slypi beveik neperžengiama praraja.

Vėžys – Vandenis
Vėžiui Vandenis atrodo per daug lengvabūdiškas bei abejingas. Vandenyje jis pasigenda dvasinio gilumo. Tačiau, šiaip ar taip, jį traukia kupinas fantazijos, dažnai ekstravagantiškas Vandenio būdas. Vandenis gi savo ruožtu po lengvapėdiškų išdaigų visuomet mielai grįš į saugų Vėžio glėbį. Abiejų tarpusavio ryšys galėtų būti įdomus ir įvairus.

Vėžys – Žuvys
Juos jungia tas pats elementas – vanduo – ir abipusė jausminė trauka. Iš pradžių jie baiminasi naujovių, svetimybių, tačiau tai greit praeina, viskas susidėlioja į savo vietas, ir abu gyvena kartu, švelniai ir atsidavusiai mylėdami vienas kitą.

Laukite tęsinio

Vytautus.com


View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top