Now Reading
„Infekcijos kastingas“: nuo gudraujančių persirengėlių iki vyrų su aukštakulniais (Foto)

„Infekcijos kastingas“: nuo gudraujančių persirengėlių iki vyrų su aukštakulniais (Foto)

„Infekcijos kastingas“: nuo gudraujančių persirengėlių iki vyrų su aukštakulniais (Foto)

Ko tik nepadarysi dėl nenugalimo troškimo patekti ant festivalio „Mados infekcija“ podiumo! Trečiadienį,  į prekybos centre „Panorama“ vykusią viešą modelių atranką „Infekcijos kastingas“ susirinkę podiumu dar niekada nežingsniavę jaunuoliai įrodė, kad dėl šios savo svajonės gali tikrai daug.

„Vieša modelių atranka vyksta jau trečią kartą ir kaskart ji vis kitokia. Į „Infekcijos kastingą“ atvykstantys žmonės vis labiau suvokia šio renginio prasmę ir vis geriau jam pasiruošia. Taip pat – ir vis labiau tobulėja. Atrankos nepraėję jaunuoliai bando gudrauti: jie persirengia kitais drabužiais ir improvizuotu „Infekcijos kastingo“ podiumu eina dar kartą. Žinoma, tai geras testas ir mums, komisijos nariams“, – šypsodamasi pasakoja Meda Jonaitytė, modelių agentūros „Image Group“ bendrasavininkė ir viena iš „Infekcijos kastingo“ komisijos narių.

Didžiausios tokio formato gyvai vykstančios modelių atrankos dalyviams išradingumo tikrai netrūko. Norėdamas atkreipti komisijos, dizainerių ir žiniasklaidos dėmesį vienas vaikinas renginyje pasirodė ir improvizuotu „Infekcijos kastingo“ podiumu ėjo avėdamas aukštakulnius.

„Mados infekcija“

„Atrankoje daugybė modelių vaikinų su įprastais batais. Jeigu ir aš avėčiau tokius, niekuo iš jų neišsiskirčiau. Tačiau dabar visų dėmesį atkreipiu dėl to, kad esu vaikinas su aukštakulniais“, – žiniasklaidai sakė 26-erių Nerijus.

„Mados infekcijos“ prodiuserės, vienos iš „Infekcijos kastingo“ komisijos narių Renatos Mikailionytės teigimu, komisijos ir dizainerių dėmesį patraukė ir daugiau atrankoje dalyvavusių vaikinų bei merginų.

„Žinoma, ne visi modeliai patenka ant „Mados infekcijos“ podiumo. Tačiau atrankos dalyvių išradingumas tik patvirtina, kad šis renginys tampa stilingų, drąsių, nebijančių save parodyti žmonių susibūrimo vieta. Tai rodo, kad „Infekcijos kastinge“ galima pasisemti idėjų ir pasitikrinti, ar esi stilingas, ar žengi koja kojon su naujausiomis mados tendencijomis“, – sako R. Mikailionytė.

„Mados infekcija“

Modelių atrankoje iš viso dalyvavo apie 600 modelių „iš gatvės“ ir modelių agentūrų. Pirminę atranką praėję modeliai žingsniavo podiumu prieš festivalyje „Mados infekcija“ šį rudenį savo kolekcijas pristatysiančius dizainerius, vėliau asmeniškai kalbėjosi su juos atsirinkusiais.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Modelių atrankoje, kaip ir ankstesniais metais, galėjo dalyvauti visi atvykusieji. Vieninteliai reikalavimai kandidatams buvo ne jaunesnis kaip 14 metų amžius ir tinkamas minimalus ūgis: merginų – 172 cm, vaikinų – 182 cm. Dalyviai turėjo būti apsirengę tamsiais, prigludusiais drabužiais, merginos – avėti aukštakulnius.

„Mados infekcija“

Šiemet pirmą kartą rudenį vykstantis festivalis „Mados infekcija“ savo gerbėjų lapkričio 11-12 dieną laukia Šiuolaikinio meno centre (Vokiečių g. 2, Vilnius).

Jau dvyliktame mados renginyje bus pristatyta 16 kolekcijų: 10 iš jų pristatys dizaineriai iš Lietuvos, šešias – svečiai iš Didžiosios Britanijos, Prancūzijos, Vokietijos, Danijos, Nyderlandų, Latvijos. Festivalio metu galerijoje „AV17“ (Aušros Vartų g. 17, Vilnius) taip pat veiks estų juvelyro Tanel Veenre darbų paroda.

Laikas.lt
Nuotr.  Igno Jurkyno

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top