Now Reading
Pasirodė naujas Laikas.lt žurnalas. Tema – pasakos

Pasirodė naujas Laikas.lt žurnalas. Tema – pasakos

Pasirodė naujas Laikas.lt žurnalas. Tema - pasakos

Ruduo jau po truputį perleidžia vietą žiemai, tačiau nepraleisime progos pasimėgauti jau praėjusių Visų Šventųjų arba Helovino švenčių atmosfera ir siūlome jums itin… pasakišką numerį.

Tačiau mums pasakos asocijuojasi ne vien su gražiomis princesėmis, fėjomis ir troliais Mumiais. Nea, ruduo ir pasakos mums siejasi su tamsa, drėgme, paslaptinga atmosfera ir mišku, per kurį turite pereiti, norėdami grįžti namo.

dovydas bakšys
Dovydo Bakšio iliustracija

Pasakos gali būti ne tik sekamos vaikams prieš miegą, jos naudojamos ir kaip manipuliacijos žmonių sąmone priemonė. Galima pastebėti, kad pasakose žmogus ugdomas priklausomai nuo laikotarpio moralės normų: gerąjį veikėją dažniausiai vaizduoja kaip teisingą, vyrauja gėrio pergalė prieš blogį ir pan. Žinoma, nenorime Jūsų gąsdinti nekaltų pasakų kaltumu, tačiau prieš augindami emancipuotą mergaitę pagalvokime, ar tikrai jai reikia sekti pasakas apie princeses, kurios sėdi įkalintos bokšte ir vienintelis jų išgelbėtojas ̶ princas ant balto žirgo…

Taip pat šiame numeryje norime pasidžiaugti Šiauliais. Kažkada jau rašėme apie juos kaip ypatingą miestą, kuriame gimė rokas, o dabar dar ten radome ir… vampyrų, tiksliau, vampyrių. Tad jei niekada nebuvote saulės mieste – dabar tinkamiausia proga ten nuvykti ir surasti vampyrės Lemperkikės arba kitaip vadinamos Rygos gatvės panos kapą.

Kalbant apie grožį ir madą – pasakas galima sieti su Rytais, arabiškais burtais, Tūkstantis ir viena naktimi ir chna raštais, kuriais būna išmargintos ne tik indžių rankos, bet ir visas kūnas. Šiuos gražius raštus galite pasidaryti ir patys – tai nėra nei sunku, nei brangu (išbandyta).

Grįždami prie kelio motyvo, kurį minėjome pradžioje, – žurnale rasite reportažą iš „Fluxus ministerijos“, kuriai lapkričio 1-oji buvo trumpo kelio pabaiga. Tačiau pirmieji sužinojome, kad panašus dalykas bus kuriamas šį kartą Kaune. Tad linkime menininkams sėkmės ir pasimokymo iš klaidų.

Tad tiek šiam kartui, saldžių sapnų.

 Taip pat kviečiame „pavartyti” žurnalą čia.

 

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai


Vyr. redaktorė: Rasa Barčaitė
Redaktorė: Dovilė Raustytė
Numerį ruošė: Goda Raibytė, Lina Sabaitytė, Mindaugas Peleckis, „Goodlife photography“, Živilė Kapaitė, 
Kalbos redaktorė: Aušra Trasauskaitė
Dizaineris: Vykintas Characiejus
Viršelio nuotrauka: TWODICKS

Reklama:
Aina Kunigėlytė, tel. +37066005832 [email protected]
Tautvydas Budginas, tel. +37066005833 [email protected]

Laikas.lt žurnaliukus rasite šiose vietose:
Vilniuje: verslo centruose, „ Mambo Pizza“, „Bravarija“, „Coffee Inn“, „Submarinas“, „Pica ir Kava“, „Bermudai“, „Tamsta,“ „Briusly“, kavinė – kepyklėlė „Sotas“ „Paparazzi“, „Pit Stop Pizza“, „Bambalynė“, „Orgazmus “,„Du drakonai“, „Cozy“, „Show Makers“ šokių akademija, „Pink Milk shake“, kino teatre „Pasaka“, ISM, VGTU, TVM, Vilniaus kolegijos verslo vadybos fakultetas, VPU, VU, MRU, VVTA, VDK, VDA, „Crustum“ PC „Ozas“, „Sushi Express“, „Sushi House“, „Milkshake Bar“, „People Bar“, „Guru“, „Livin“, „Kibin Inn“, „Wok to Walk“, kino teatruose „Pasaka“,„Skalvija”, „B bar“, Užupio picerija, „Prie angelo“, „Dom¬ino” teatras, Jaunimo teatras, Itališka vyninė, „Bunte Gans”, „Gringo“ , „Balti drambliai“, COCO, „Būsi trečias“, „Soul Box“, BIX, „Artistai“, „X club shop“, viešbutis „Congress” ir „Adelita”, Kongresų rūmai, Menų spaustuvė, „Havana social club“, Užupio kavinės terasa „SPA Vilnius DIA“, „Vero Cafe“, „Šviežia kava“,

Kaune: verslo centruose, „Mambo Pizza“, „Bravarija“, „Coffee Inn“, „Sandija“, „Ramzis II“, VDU, KTU, „Blue orange“, „Mio Cafe“, „Presto“, „Supremo“ kavos namai, „City Cafe“, „Bella Italia“, „Boun Giorno“, „Pas Stanley“, „Sushi express“, „Coffe inn“, „Vero Cafe“, „Buon Giorno Taverna“ ir kt.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top