Now Reading
Kino centre „Garsas“ Kazachų kino dienos

Kino centre „Garsas“ Kazachų kino dienos

Kino centre „Garsas“ Kazachų kino dienos

Lapkričio 11–17 d. Panevėžio kino centre „Garsas“ vyks Kazachų kino dienos, kurias organizuoja Kazachstano Respublikos ambasada Lietuvoje.

Lietuvoje renginys, kurio metu pristatomi žymiausi pastarųjų metų Kazachstano menininkų filmai, organizuojamas pirmą kartą.

Bus galima susipažinti su naujuoju mums dar gerokai egzotiško Kazachijos kino pasauliu.
Filmų programą sudaro 6 pilnametražiniai vaidybiniai filmai rusų kalba su lietuvių kalbos subtitrais.

ŠUOLIS

Kazachstanas, 2010, 1:28
Režisierius: Kanagatas Mustafinas
Filmas pasakoja apie krepšinio žaidėją Kanatą, kurio gyvenimas iš esmės pasikeičia po to, kai jis atsiduria kritiškoje situacijoje. Jame prabunda kovotojo dvasia, keičiasi jo požiūris į gyvenimą, gyvenimo būdas ir moraliniai principai. Sunkūs išbandymai duoda puikius rezultatus ir įvyksta stebuklas: Kanatas surenka 102 taškus ir pasiekia rekordą. Ekrane matome tikrovišką herojų, tikrą vuyrą, kuris palieka sportą ir pradeda naują žaidimą, kuriame laukia naujos kovos ir nauji laimėjimai.

ŽERUIK (PAŽADĖTOJI ŽEMĖ)

Kazachstanas, 2011, 1:50
Režisierius: Slambekas Tauekelis
Šis filmas – Kazachstano korėjiečių, vokiečių, turkų, čečėnų, kurdų ir kitų šioje žemėje gyvenančių tautų dėkingumo išraiška kazachams, kurie svetingai priėmė ir rūpinosi atvykėliais sudėtingais 60-aisiais. Šioms tautoms Kazachstanas tapo tikra tėvyne.

SEKER

Rusija, Kazachstanas, 2009, 1:11
Režisierius: Sabitas Kurmanbekovas
Ji jauna, nekalta, ir jos vardas – kario vardas: SEKER.
Nuo jaunų dienų Seker elgiasi kaip berniukas ir padeda tėvui, kuris visada svajojo apie sūnų. Nepaisant niūrios realybės, senovinė legenda atgyja ir atskleidžia naują tiesą…Ar Seker sugebės išgyventi pasikeitimus ir iš naujo atrasti save? Naujajame Sabito Kurmanbekovo filme atsiskleidžia nenurimstanti vaiko dvasia, augimas ir užburianti gamtos magija

PASAKA APIE RAUSVĄ ZUIKĮ

Kazachstanas, 2010, 1:46
Režisierius: Farchatas Šaripovas
Studentas Erlanas palieka savo šeimą provincijoje ir išvyksta į miestą mokytis, pilną pagundų, ieškodamas sėkmės ir laimės kaip daugelis kitų jaunuolių. Modernioje visuomenėje laimė suprantama kaip asmens finansinė ir materialinė padėtis ir sėkmė, taigi moralinės vertybės ir idealai yra nuvertinami.
Erlaną apakina miesto pagundos ir turtingas gyvenimas. Jis susiranda naujų draugų iš vadinamojo „auksinio jaunimo“ tarpo, kurie, skirtingai negu Erlanas, yra kilę iš turtingų ir įtakingų šeimų. Kuo daugiau laiko su jais praleidžia, tuo labiau keičiasi jo asmenybė, suviliota dirbtinio patoso ir tikrosios laimės iliuzijos.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

LIKVIDATORIUS

Kazachstanas, 2011, 1:35
Režisierius: Akanas Satajevas
Po brolio mirties asmens sargybiniu dirbantis Arsenas gauna informacijos, kad brolio mirtis nebuvo nelaimingas atsitikimas. Su juo susisiekę saugumo agentai patvirtina jo įtarimus. Arsenas nusprendžia bet kokia kaina prisikasti prie tiesos. Darosi akivaizdu, kad dėl brolio mirties atsakingų asmenų reikia ieškoti pačiuose aukščiausiuose postuose. Ar jam pakaks jėgų atskleisti tiesą?

KAS JŪS TOKS, PONE KA?

Kazachstanas,veiksmo, 2009, 1:36
Režisierius: Kuatas Achmetovas
„Kas jūs toks, pone Ka?“ yra šiuolaikinis veiksmo filmas apie tarptautinės mafijos boso gyvenimo peripetijas, jam po ilgų klajonių grįžus į gimtuosius kraštus, kur jis atsiduria visiškai kitoje aplinkoje negu tikėjosi.

Veiksmas prasideda Honkonge, kur gyvena pagrindinis veikėjas. Jam grįžus į Kazachstaną atsiskleidžia kilnumas ir pasišventimas žmogaus „floristo“, kurs turi krūvas pinigų ir yra galingiausias mafijos bosas pasaulyje, meilė gimtajam kratui.

Laikas.lt

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top