Now Reading
Pažastų priežiūra be sintetinių dezodorantų

Pažastų priežiūra be sintetinių dezodorantų

Pažastų priežiūra be sintetinių dezodorantų

Parduotuvės prigrūstos įvairiausių dezodorantų ir antiperspirantų, tačiau jei jums bent kiek rūpi sveikata ir poveikis aplinkai, reikėtų paieškoti alternatyvų įprastiems dezodorantams.

Dažnai žmonės nerimauja dėl dezodorantuose esančių cheminių medžiagų, tokių kaip parabenai, formaldehidai, triklozanai, tačiau labiausiai nerimauti turėtų versti juose esantis aliuminis, kuris užkemša odos poras. Manoma, kad dezodorantų sudėtyje esantis aliuminis gali būti krūties vėžio sukėlėjas. Be to, aliuminio kasyba aplinkai sukelia milžinišką žalą. Taigi, dar kartą pasvarstykite, ar tikrai norite purkšti ir tepti tai ant savo kūno? Gal nepatingėkite paieškoti natūralių priemonių apsaugai nuo prakaito…

Kepimo soda ir kukurūzų krakmolas

Paprasčiausias būdas kovoti savo kūno kvapu, nenuodijant savo kūno cheminėmis medžiagomis – soda. Jums tereikia aštuntadalio šaukštelio kepimo sodos sumaišyti su šlakeliu vandens ir lengvai ištrinti tarp delnų, tuomet galite naudoti pagal paskirtį. Taip pat galite sumaišyti kepimo sodą su kukurūzų krakmolu – efektyviai kovoja su kvapu ir pažastų drėgme: šį mišinį naudokite kaip birią pažastų pudrą.

Citrinų sultys

Citrinų rūgštis akimirksniu užmuša ne tik nemalonų pažastų kvapą, bet ir bakterijas. Tiesiog suvilgykite savo pažastis šlakeliu citrinų sulčių ir išliksite gaivūs visą dieną. Tik nedarykite to po pažastų depiliacijos ar skutimo – skaudės!

Spiritas

Spiritas arba degtinė – dar viena paprasta ir nebrangi alternatyva dezodorantams.Jie taip pat kaip citrinų rūgštis akimirksniu naikina bakterijas ir nemalonų kvapą. Tiesiog pripilkite spirito ar degtinės į purškimo buteliuką, galite papildomai įpilti keletą lašų jūsų mėgstamo kvapo eterinio aliejaus. Štai jums paprasta natūrali dezodoranto alternatyva kasdieniam naudojimui!

Pasigaminkite namuose

Interneto platybėse gausu „pasidaryk pats“ dezodorantų receptų. Čia pateiksime du populiariausius:

„Gaivuoklis“

1 / 4 puodelio kepimo sodos
1 / 4 puodelio kukurūzų krakmolo
5 šaukštai kokoso aliejus

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Suberkite į dubenį kepimo sodą bei kukurūzų miltus, juos sumaišykite šakute. Supilkite kokoso aliejų ir gerai išmaišykite. Šį mišinį rekomenduojama laikyti mažame hermetiškame indelyje.

„Karoliukas“

3 šaukštai taukmedžio sviesto
3 šaukštai kepimo sodos
2 šaukštai kukurūzų krakmolo
2 šaukštai kakavos sviesto
2-3 lašai mėgstamo eterinio aliejaus

Išlydykite visus ingridientus, išskyrus aliejų, ir gerai išmaišykite. Tuomet įpilkyte 2-3 lašus jūsų mėgstamo kvapo eterinio aliejaus. Visą mišinį supilkite į indelį ir įdėkite į šaldytuvą, kad sušaltų.


View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top