Now Reading
Skaniam vakarui – gerų kokteilių receptai

Skaniam vakarui – gerų kokteilių receptai

Skaniam vakarui - gerų kokteilių receptai

Pirmadienio vakarą Vilniaus bare “Silver Sky” vykusiame Angostura Bitters Pasaulio kokteilių čempionato Europos finale lietuviui barmenui Robertui Janovskiui nepavyko užimti prizinės vietos. Iš dešimties skirtingas šalis atstovavusių konkurso dalyvių geriausiai pasirodė Ispanijoje dirbantis italas Giuseppe Santamaria (I vieta), graikas George Tsirikos (II vieta) ir vokietis Roman Koffer (III vieta).

O Laikas.lt Jums siūlo EUROPOS FINALO NUGALĖTOJŲ RECEPTUS:

I vieta. Giuseppe Santamaria. Tobago Spiced Swizzle

Ingridientai
40 ml auksinio “Angostura” romo (5 years)
12,5 ml “Angostura” aromatinio biterio
20 ml šviežiai spaustų žaliosios citrinos (laimo) sulčių
20 ml cinamono sirupo
12,5ml “Disaronno” amareto likerio
1 “Marraschino” vyšnia 

Ruošti aukštoje taurėje, ingridientus sumaišant kokteilių lazdele.  Papuošimui : vanilės ankštis, pusė žaliosios citrinos, karamelizuotos rudajame cukruje su cinamonu, našlaitė ir vyšnia, išmirkyta porto vyno ir “Angostura Orange Bitter” mišinyje.

II vieta. George Tsirikos. Trinidad’s Stubborn Mule 

Ingredientai
50 ml baltojo “Angostura Reserva” romo
15 ml cukraus sirupo (cukraus santykis su vandeniu 1:1)
2 griežinėliai šviežios imbiero šaknies
1 1/2 karčiojo juodo šokolado (smulkūs gabaliukai)
5 šliūkštelėjimai “Angostura” aromatinio biterio
Užpylimui – “Britvic” imbierinio limonado

Papuošimui: Trupintas kartusis juodasis šokoladas.

III vieta. Roman Koffer. Sweet Sin

Ingredientai
6 cl ”Angostura 1824” romo
2 cl Dardžilingo arbatos, baltojo cukrašvendrių cukraus ir vanilės sirupo
1 džiovinto čili pipiro
5 šlūkštelėjimai “Angostura Bitter”
Apelsino žievelė
Švieži mažyčiai čili pipiriukai

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Įdėkite džiovintą čili į maišymo stiklinę ir patrinkite. Supilkite romą, sirupą ir biterį ir paplakite su ledu. Naudodami dvigubą sietelį, mišinį perpilkite į žemą taurę su šviežiais ledo kubeliais. Kokteilio aromatui sustiprinti panaudokite apelsino žievelę ir papuoškite jį čili.

Robertas Janovskis. Cinderella

Ingredientai
40ml baltojo “Angostura Reserva” romo
5 šliūkštelėjimai “Angostura” biterio
15ml “Cointreau” likerio
20ml “Safari” likerio
15ml šviežių raudonųjų greipfrutų sulčių
70ml šviežių raudonųjų vynuogių sulčių.

Visus ingredientus supilkite į plaktuvą, išplakite ir per sietelį supilkite į atšaldytą taurę. Papuošimui: karambolos griežinėlis, cukraus pudra, raudonosios vynuogės

Skanaus!

Laikas.lt

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top