Now Reading
Lego kaladėlių žaidimai mieste

Lego kaladėlių žaidimai mieste

Lego kaladėlių žaidimai mieste

Nors lietuviški miestai nėra taip nukentėję nuo karų kaip Berlynas, Belgradas ar Sarajevas, čia irgi atsiranda vietos alternatyviam miesto erdvių taisymui ar puošimui.

Balkanų šalių miestai stovi netaisomi, su sienose paliktomis kulkų skylėmis, idant jaunoji karta matytų ir atmintų agresijos padarinius. Jie ir atsimena – pastatų sienose likusias skylutes užlipdo mažomis spalvotomis plytelėmis su akimis.

Vis dėlto gatvės meno sostine reiktų vadinti Berlyną. Būtent čia šiuo metu gyvena ir kuria, jei tai galima taip pavadinti, menininkas Janas Vormannas. Dispatchwork projekto idėja – ištrupėjusių plytų ar nubyrėjusio tinko paliktas miesto žaizdas užlipdyti spalvotomis Lego ar Duplo kaladėlėmis, Janui kilo Italijoje. Mintis labai patraukli – šiandien oficiali projekto svetainė didžiuojasi užpildytu kone visu pasaulio žemėlapiu. „Norėčiau su Dispatchwork „sutaisyti“ kiekvieną skylėtą sieną pasaulyje. Kodėl gi ne? Tai – nuotaikingas būdas kovoti su laiko paliekamomis žymėmis“, – sako J. Vormannas.

Projektas Lietuvoje dar visai naujas – prieš savaitę pirmoji sesija vyko Vilniuje, o šį savaitgalį kauniečiai kviečiami remontuoti senamiesčio sienas Lego ar Duplo kaladėlėmis. Akcijos iniciatorė LUNI Kaunas koordinatorė Agnė Mongirdaitė teigia, kad Dispatchwork ne tik padės atkreipti dėmesį į apleistas erdves, bet ir prisidės prie miesto bendruomenės formavimo.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Dėmesys bendruomenei, miesto problemoms – visgi Dispatchwork yra ir netikėtas, naujas ir geros nuotaikos kupinas šeštadienis mieste.

LUNI Kaunas kviečia prisijungti prie šios akcijos Kaune. Dispatchwork sesija vyks šeštadienį, lapkričio 19 d. Visi norintys kviečiami rinktis prie Katedros 15 val. Daugiau informacijos: Facebook grupėje LUNI Kaunas.

Ugnė Daubaraitė

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top