Now Reading
Kas atsitinka išmanųjį telefoną sukryžminus su „Toyota“? (Foto, video)

Kas atsitinka išmanųjį telefoną sukryžminus su „Toyota“? (Foto, video)

Kas atsitinka išmanųjį telefoną sukryžminus su „Toyota“? (Foto

Laikas.lt
Nuotr. REUTERS, AFP, AP

Panašu, kad japonų inžinieriai toliau stebins pasaulį išradimais. Jeigu naujausias „Toyota“ kūrinys pasiteisins, jau visai netrukus mašinų dažymas liks praeity. „Toyota“ pristatė „Fun-Vii“ automobilį, kuris pats gali keisti savo išvaizdą.

„Fun-Vii“ (angl.: vehicle interactive internet) – automobilis, kurio išorė padaryta iš liečiamojo ekrano. Toks liečiamojo ekrano pritaikymas ne tik leidžia vairuotojui pakeisti automobilio išvaizdą, bet ir prisijungti prie „Toyota“ tinklapio ir virtualiai atlikti techninę apžiūrą. Automobilis taip pat pasveikina šeimininką smagia žinute ant vairuotojo durelių.

„Mašina privalo atitikti mūsų emocijas. Mašina privalo būti smagi“, – taip apie „Fun-Vii“ kalbėjo kompanijos prezidentas Akio Toyoda.

Tiesa, „Toyota“ dar tik pristatė automobilį ir neplanuoja jo paleisti į prekyba. „Toyota“ atstovai teigia, kad „Fun-Vii“ yra pavyzdys, kaip šiuolaikinės technologijos gali pasitarnauti automobilių pramonei ateityje. „Šis automobilis yra tarsi „Toyota“ ateities pranašas. Ateities, kurioje žmonės ir mašinos bus kur kas labiau susieti“, – sakė „Toyota“ atstovai.

„Toyota“ taip pat pristatė du kitus automobilius. FT-EV III, keturvietį elektromobilį, suprojektuotą pagal IQ modelį. FT-EV III su pakrauta baterija gali nuvažiuoti apie 105 km. Kitas automobilis – FCV-R, praktiškas ir skirtas šeimai.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Elektromobiliai, pasak „Toyota“, yra skirti neilgoms kelionėms. Panašūs modeliai prekyboje turėtų pasirodyti jau 2012 m.

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top