Now Reading
Grupės „Days of Eclipse“ planuose – pilnas studijinis albumas

Grupės „Days of Eclipse“ planuose – pilnas studijinis albumas

Grupės „Days of Eclipse“ planuose – pilnas studijinis albumas

„Days of Eclipse“ jau neblogai pažįstama Lietuvos alternatyvios muzikinės scenos gerbėjams. Grupė visai neseniai išleido du singlus iš greitu metu pasirodysiančio albumo „Frgm 3: Fracture“.

Nuo pat savo debiuto scenoje „MTV Baltic“ ir „Coca-Cola Soundwave 2008“ konkurso programoje, grupė „Days of Eclipse“ sulaukė nevienareikšmių atsiliepimų. FHM temų redaktoriaus ir komisijos nario Justo Vaitkevičiaus pavadintas „įdomiausia šio konkurso grupe, ypač dėl savo neatskleisto potencialo“ kolektyvas surinko daugiausiai teigiamų ir neigiamų komisijos balsų, ir iškopė tik iki pusfinalio. Nenuleidusi rankų, vasarą grupė pradėjo savo aktyvią koncertinę veiklą, aplankė didelius ir mažus Lietuvos miestus. Tų pačių metų spalio mėnesį išleido savo pirmąjį debiutinį EP „Frail | Noir“. Nuo to laikoo 2010 metais pelnė „geriausios metų alternatyviosios grupės“ titulą rinkimuose, kuriuos surengė vienas lietuviškų muzikinių portalų.

Debiutinio EP „Frail | Noir“, kurį spauda, bloger‘iai bei kiti klausytojai apibūdino „kupina depresijos ir apatijos išpažintimi žmogaus, praradusio savo antrąją pusę“, priešistorė paprasta. Po metalcore stiliumi grojančios grupės – „Dark Ward“, iširimo. Grupės lyderis Aleksandras Lipnevičius, jau ilgą laiką svajojęs derinti sunkiąja alternatyvią muziką su tamsia atmosferine elektronika, nusprendė įgyvendinti savo sumanymą. Slegiamas sunkių išgyvenimų po išsiskyrimo su mylimu žmogumi, grupės iširimo bei nesėkmingų bendraminčių paieškų savo naujajam projektui, Aleksandras pradėjo kurti naują medžiagą ir ruošti ją studijiniam darbui. Naujojo projekto prodiuseriu jis pasirinko tuo metu mažai žinomą, bet talentingą elektroninės muzikos kūrėją Aleksandrą Jerochiną, o naujojo projekto/grupės pavadinimą inspiravo rusų režisieriaus A. Sokurovo filmas „Užtemimo Dienos“.

„Visada norėjau sukurti kažką naujo, nepakartojamo. „Days of Eclipse“ pirminė vizija buvo susijusi su šalta, mechaniška ir sunkia industrine muzika, tačiau jai nesvetimas moteriškas trapumas, švelnumas, meilė bei sudužusių jausmų grožis. Niekaip negalėjau susirasti bendraminčių, todėl planavau kurti vienas ir visą šį reikalą palikti studijiniu projektu. Vėliau, kai radau tinkamą vokalistę ir muzikantus, kurie norėjo su manimi groti gyvai, kaip tyčia gavome pasiūlymą sudalyvauti konkurse „Coca-Cola Soundwave“. Tuomet pamaniau, kad šis projektas gali išaugti į kažką didesnio“, – pasakoja Aleksandras apie grupės pradžią.

Per savo trejų metų egzistavimą grupė atrado savo klausytojus, surengė kelis mini turus po mūsų šalį, buvo transliuojama per nacionalinę televiziją ir radiją, atstovavo industrinio roko stiliui „Opus3“ talentų ture, išleido du EP albumus, kurios klausytojai galėjo atsisiųsti nemokamai, penkis singlus, iš kurių vienas buvo įdėtas į „Opus3 III dalis“ alternatyvios muzikos rinkinį. Deja, 2009 metais grupė beveik iširo, kai po vagystės prarado visą savo aparatūrą.

„Buvo sunkus periodas. Iš pirmos sudėties likau tik aš. Muzikantai Lietuvoje labai greitai „perdega“, keičiasi jų skoniai, apima frustracija. Reikia labai giliai tikėti tuo, ką darai, jausti, kad be to negali gyventi, būti nuoširdžiu sau ir savo klausytojams – tik tada atsiranda noras ir potencialas kurti bei dirbti. Vieni išėjo, atėjo kiti – geresni, supratingesni. Naujoji vokalistė Eglė Naujokaitytė šitai grupei yra tikras lobis, o nauji muzikantai – vieni iš geriausių, su kuriais teko groti per visus septynerius metus vietinėje scenoje. Šiuo metu mes įrašinėjame nauja albumą“, – teigia Aleksandras.

Šiuo metu grupė baiginėja studijos darbus ir greitu metu žada išleisti pirmąjį pilną savo albumą pavadinimu „Frgm 3: Fracture“. Šių metų gegužės 12 ir lapkričio 11 dienomis grupė savo klausytojams padovanojo singlus iš būsimo albumo – „The Rain“ ir „We Are Not Forsaken“. Aktyvi koncertinė veikla, dalyvavimas didžiausiuose Lietuvos festivaliuose, tokiuose kaip Galapagai/Roko naktys, šiltas bendravimas su klausytojais ir dažni video reportažai apie šių dienų grupės veiklą Lietuvos alternatyviosios muzikos mylėtojams neleidžia pamiršti apie jos egzistavimą.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

„Mums dažnai primetama, kad esame per daug niūrūs, koncentruojamės į tamsiuosius žmogaus jausmus. Pasaulyje labai daug spalvų – kiekviena jų reikalinga. Mes darome tik tai, ką jaučiame. Jeigu mus kviečia į festivalius, mūsų muziką groja radijo stotys ir gauname daug gerų atsilepimų iš klausytojų – mes čia reikalingi, mūsų naujo albumo laukia, ir mes nepamiršti. Nenoriu nieko žadėti dėl naujojo albumo išleidimo datos, bet tikrai turėtume „grįžti su pavasario lietum“.

Būsimo albumo singlą galite atsisiųsti iš čia.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top