Now Reading
Smaragdinė Kauno Kalėdų eglė sulaukė užsienio žiniasklaidos dėmesio

Smaragdinė Kauno Kalėdų eglė sulaukė užsienio žiniasklaidos dėmesio

Smaragdinė Kauno Kalėdų eglė sulaukė užsienio žiniasklaidos dėmesio

ELTA
Nuotr. Aliaus Koroliovo (ELTA)

Žinia apie sekmadienio vakarą Kaune Rotušės aikštėje įžiebtą originalią ekologišką Kalėdų eglę jau išplatinta ir užsienyje.

Vokietijos naujienų agentūra DPA, prašydama suteikti daugiau informacijos apie netradicišką Kalėdų eglutę, kreipėsi į Kauno miesto savivaldybę.

kauno eglė

Savivaldybės administracijos Tarptautinių ryšių ir protokolo skyriaus vedėjas Raimundas Šmitas pasakojo, jog minėtos agentūros atstovą labiausiai domino pati idėja: kam ir kaip ji gimė, kodėl nuspręsta panaudoti būtent tokią žaliavą – plastikinių žalios spalvos butelių dugno dalis, kiek žmoniųpadėjo kurti svarbiausios Kauno aikštės smaragdinį stebuklą, kiek laiko užtruko visas eglutės pagaminimo procesas.

Agentūros atstovas Pabaltijo šalims Aleksandras Velšeris ne tik kalbino idėjos autorę Jolantą Šmidtienę, bet taip pat paprašė jau įžiebtos eglutės nuotraukų.

Kauno senamiesčio bei pagrindinės miesto eglės papuošimas jau trečius metus iš eilės patikimas kaunietei menininkei, Tekstilės gildijos atstovei J. Šmidtienei. Ji ne kartą savo įdomiais sprendimais garsino Kauno miestą.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Vokiečių žiniasklaida susidomėjo ne tik šia, iš plastikinių butelių pagaminta, eglute. ELTA primena, jog šiemet Vokietijos miestelyje Hiutenfelde, kuriame įsikūrusi Vasario 16-osios gimnazija, buvo įžiebta pernykštės Kauno Kalėdų eglutės kopija. Šią Kalėdų eglutės projekto idėją taip pat pasiūlė J. Šmidtienė. Sumažinta 7 metrų aukščio eglutė Hiutenfelde sukurta iš 16 kilometrų specialiai paruoštos pakavimo plėvelės bei 450 metrų ilgio girliandų.

Kauno savivaldybėje surengtoje spaudos konferencijoje, kurioje pristatyti vieši Kalėdų ir naujamečiai miesto renginiai, eglutės autorė džiaugėsi, kad ekologiškas Kalėdų „medelis” Vokietijoje pelnė meno kūrinio pripažinimą. Anot J. Šmidtienės, šiuo projektu siekiama prisidėti prie profesionalaus meno sklaidos istoriškai lietuviams prasmingoje Vokietijos vietoje. 


Lietuvos naujienų agentūra ELTA. Visos teisės saugomos. Platinti, kopijuoti be Eltos sutikimo draudžiama.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top