Now Reading
20 gudrybių, kurios pravers buityje

20 gudrybių, kurios pravers buityje

20 gudrybių

Pasidarykpats.lt
Šaltinis: shpuntik.kulichki.net

Kartais reikia labai nedaug, kad įveiktume vieną ar kitą buities problemą. Reikia paprasčiausio žinojimo ir tiek.

Patirties pasaulyje sukaupta pakankamai, tad atskirais atvejais ja nepasinaudoti būtų tiesiog neprotinga. Štai kelios gudrybės, kurios pasaulio aukštyn kojomis, žinoma, neapvers, bet tikrai mums padės išsisukti iš keblios situacijos. Neveltui juk sakoma, kad liaudies pastebėjimai ir išmintis – brangiau už auksą.

„Užsispyrusio“ medsraigčio atsukimas

Jeigu medsraigtis sunkiai atsisuka, įstatykite į galvutės išpjovą atsuktuvo antgalį ir lengvai stuktelėkite į atsuktuvo rankeną plaktuku. Tuo pat metu (į taktą) pasukite atsuktuvą. Medsraigtis turėtų lengvai atsisukti.

Pieno paketas vietoje guminės kriaušės

Jeigu po ranka neturite guminės kriaušės, užsikimšusią virtuvės kriauklę galite atkimšti panaudodami tuščią pieno paketą. Įstatykite jį nupjautu kampu į kriauklės išpjovą ir keletą kartų energingai paspauskite iš viršaus.

Kaip perpilti skystį iš vieno indo į kitą?

Jeigu iš kibiro jums reikia perpilti skystį į indą su siauru kakleliu, padarykite iš plastilino reikiamos formos „noselę“ ir prilipdykite ją prie kibiro.

Ir rėmelis nudažytas, ir rankos švarios

Prieš dažydami laku ar dažais rėmelį, antroje jo pusėje pritvirtinkite ploną atraižą. Laikykite rėmelį už jos ir jūsų rankos liks švarios.

Kaip išvengti akinių rasojimo?

Jeigu norite, kad jūsų akiniai šaltu oru nerasotų, abi lęšių puses ištrinkite muilu, o po to minkšta skepetaite išblizginkite akinių stiklus.

Lengvai atsisukantis tūbelės dangtelis

Klijų tūbelės dangtelis dažnai sulimpa su tūbelės kaklelio sriegiu. Tokiais atvejais sunku dangtelį atsukti. Kad taip neatsitiktų, tūbelės kaklelio sriegį ištepkite plonu tepalo ar vazelino sluoksniu.

Laikinas molbertas

Kėdės atlošas gali tapti atrama molbertui, jeigu prie jo medsraigčiais pritvirtinsime medinę juostelę.

Šildymo pūslė besimokantiems plaukti

Šildymo pūslė gali būti puikus pagalbininkas besimokantiems plaukti, jeigu ją šiek tiek pripūsime ir pririšime virvele prie pilvo. Pūslė padės plaukikui išsilaikyti vandens paviršiuje ir visiškai nevaržys jo judesių.

Kaip apsaugoti termometrą nuo saulės?

Termometras, pritvirtintas prie lango, yra kaitinamas saulės spindulių, todėl temperatūrą gali rodyti su paklaida. Kad šitaip neatsitiktų, apatinę jo dalį apvyniokite folijos lapu.

Kibiras iš kameros

Sena automobilio padangos kamera gali dar ilgai mums tarnauti, jeigu iš jos pasidarysime kelioninį kibirą. Kibiras neužims daug vietos automobilyje ir visada bus po ranka.

Sausojo elemento atstatymas

Išsikrovė sausasis elementas? Nieko baisaus. Galima atstatyti 70-80 proc. buvusios jame energijos. Reikia tik vinimi arba storu virbu šalia kiekvieno anglies strypo padaryti ¾ elemento aukščio skylutes, pripilti į jas vandens ir plastilinu arba smala užtaisyti. Dar geriau, jei vietoj vandens į skylutes pripilsime 8-10 proc. koncentracijos druskos rūgšties arba acto.

Neveikiančios automobilio žvakės radimas

Atrasti neveikiančią automobilio žvakę padės paprasčiausias pieštukas. Reikia nusmailinti abu jo galus, viduryje padaryti išėmą ir pašalinti 3 milimetrus grafitinės šerdies. Vieną pieštuko galą priglauskite prie masės, kitą – prie žvakės elektrodo. Jei žvakė gera, viduryje pieštuko tarp grafitinės šerdies tarpelio žybtels kibirkštis.

Šiltnamio laistymas

Plėvele apdengtas šiltnamis apsaugo augalus nuo šalčio. Tačiau jų palaistyti negali lietaus vanduo. Jeigu po plėvelės kraštais pakišite, pavyzdžiui, šiferio juosteles, pasvirusiais į šiltnamio vidų, tai lietaus vanduo lengvai palaistys šiltnamio augalus. Šis laistymo būdas ypač efektyvus, kai šiltnamyje augalai susodinti dviem eilėmis arba sukastos tik dvi vagos.

Skylė bate

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Skylutę arba įtrūkimą guminiame bate nesunkiai surasite, jeigu bato aulą susuksite tarsi dantų pastos tūbelę, o patį batą panardinsite į vandenį kaip parodyta piešinėlyje. Iš bato išeinantys oro burbuliukai išduos pažeistą vietą.

Polietileno plėvelės virinimas

Polietileno plėvelę padės suvirinti lituoklis, reikia tik šiek tiek jį patobulinti: antgalyje įmontuokite dviejų milimetrų ratelį – jis ir bus pagrindinis virinimo elementas. Galima šį ratelį padidinti iki dešimties milimetrų ir padaryti kelių pakopų. Tada vieni ašmenys plėvelę pjaus, kiti – virins. Tokį ratelį reikia tvirtinti ne prie lituoklio antgalio, o prie vamzdelio su išpjova. Vamzdelį užmaukite ant lituoklio antgalio.

Nulūžusio rakto pašalinimas iš užrakto

Nulūžusį raktą nesunkiai ištrauksite iš užrakto, jeigu pasinaudosite plonu siaurapjūklio pjūkleliu. Ašmenimis į viršų kiškite jį į užraktą, po to pasukite 90 laipsnių kampu – taip, kad jis užkabintų nulūžusį raktą. Kai pjūklelis raktą užkabins, ištraukite jį kartu su rakto nuolauža.

Polistirolo pjovimas

Polistirolą patogu pjaustyti su lituokliu. Reikia tik lituoklio antgalį suploti. Plokščias antgalis lygiai pjaus polistirolo plokštę, polistirolo granulės nesilydys.

Kalendorius ant rankos

Kišeninio kalendoriuko einamo mėnesio iškarpą priklijuokite lipnia plėvele prie laikrodžio dirželio ir niekada neteks kuistis mintyse, bandant išsiaiškinti, kokia šiandien yra diena arba kokia diena bus po savaitės.

Atrama dviračio pompai

Dviračio pompa nėra patogi padangų pūtimui. Ne vienas dviratininkas tai žino. Todėl čia praverstų nesudėtinga, bet gana efektyvi atrama: sukalkite ją iš lentos gabalėlio su išpjova ir nedidelio brūselio, pakeliančio vieną lentos galą nuo žemės.

Skylės stikle lydymas

Skylę stikle jums padės padaryti užmirštas, bet efektyvus būdas: benzinu, acetonu ar spiritu švariai nuvalykite būsimos skylės vietą, užberkite ant jos šlapio smulkaus smėlio ir nusmailinta reikalingo diametro lazdele smėlio krūvelėje padarykime kiaurymę iki pat stiklo paviršiaus. Užpildykite kiaurymę išlydytu švinu arba alavu. Po 1-2 minučių smėlį nuvalykite, o gautą švininį ar alavinį strypą ištraukite iš susiformavusios stikle skylės.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top