Now Reading
Norvegijoje – sviesto deficitas. Už pakelį prašoma ir 1225 Lt

Norvegijoje – sviesto deficitas. Už pakelį prašoma ir 1225 Lt

Norvegijoje - sviesto deficitas. Už pakelį prašoma ir 1225 Lt

Laikas.lt

Dėl vis populiarėjančios riebalų dietos Norvegijoje skelbiamas… sviesto stygius! Vienoje turtingiausioje Europos valstybių iš parduotuvių buvo išgraibstytas sviestas, net jo kainoms šoktelėjus kelis kartus. 

Neįprastai didelius sviesto pirkimus prišaukė lietinga vasara ir jos metu išaugęs maisto poreikis bei vis populiarėjanti riebalų dieta.

Specialistų teigimu, stygius turėtų tęstis iki pat sausio, o internete gudresni jau pardavinėja 500 g sviesto pakelius už 1225 Lt.

„Pardavimai spalio mėnesį šoktelėjo 20 proc., lapkritį – 30 proc.“, – sakė Larsas Galtungas, didžiausio ūkininkų kooperatyvo atstovas spaudai.

Praeitą penktadienį prie Norvegijos sienos buvo pagautas rusas, nelegaliai į šalį bandęs įvežti 90 kg sviesto. Norvegijos valdžia iš karto įspėjo žmones nepirkti sviesto iš neaiškių asmenų, neturinčių maisto normų atitikimo sertifikatų ir panašiai. O Norvegijos ir Danijos keltų bendrovės ėmė pardavinėti sviestą savo „duty-free“ parduotuvėse.

Sviesto trūkumas taip pat trukdo norvegams užbaigti tradicinių kalėdinių vaišių. Pagal tradicijas ant kiekvieno šventinio stalo privalo būti bent 7 skirtingų rūšių pyragaičių.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Danijoje sviesto užtektų ir eksportui, tačiau Norvegijos jis nepasieks dėl aukštų importo standartų. Užsienio spaudoje juokaujama, kad danai ir švedai gali gardžiai pasijuokti, rytais sviestu tepdamiesi sumuštinį.

Norvegija yra vienintelė Šiaurinės Europos valstybė, nepriklausanti Europos Sąjungai. Šalis taip pat tituluojama kaip viena turtingiausių Europos ir pasaulio valstybių.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top