Now Reading
Brfxxccxxmnpcccclllmmnpr11116 ir kiti uždrausti vardai

Brfxxccxxmnpcccclllmmnpr11116 ir kiti uždrausti vardai

Brfxxccxxmnpcccclllmmnpr11116  ir kiti uždrausti vardai

Laikas.lt

Įsivaizduokite, kad tėvai kūdikiui išrenka idealų vardą. Tačiau norint užregistruoti, jiems pranešama, kad… vardas nelegalus!

Praeitų metų vasario mėnesį popiežius paskelbė „karą“ prieš vaikų vadinimą įžymybių, vaisių, populiarių sportinių mašinų vardais. Pasak jo, tėvai vaikui turi teisę duoti tik krikščionių kalendoriuje esantį vardą! 

Pasirodo, tėvai kartais tikrai persistengia savo vaikams galvodami vardą. Popiežius Benediktas nėra vienintelis, paskelbęs tokį „karą“. Siūlome susipažinti su vardais, kurie uždrausti visame pasaulyje.

Talula Does The Hula From Hawaii (Naujoji Zelandija)

Naujoji Zelandija turi įvairių įstatymų, kurie draudžia vardus, nes jie „savininkui“ gali pridaryti nemažai bėdos. Yra įrašų, kad tėvai bandė savo vaikams uždėti tokius vardus kaip 4Real, tačiau Talula Does The Hula From Hawaii turbūt lenkia visus.

Kiti vardai, uždrausti Naujojoje Zelandijoje): Fish ir Chips (dvynukai), Yeah Detroit, Sex Fruit.

Venerdi (Italija)

Venerdi (Penktadienis) vienas iš tų vardų, prieš kuriuos kariauja popiežius. 2008 Italijoje kilo skandalas, kai viena pora vaiką norėjo pavadinti Penktadieniu. Nors tėvai ilgai keliavo po teismus, toks vardas visgi buvo uždraustas.

Kiti vardai, uždrausti Italijoje: Andrea (vyriškas vardas), Dalmata.

Brfxxccxxmnpcccclllmmnprxvclmnckssqlbb11116 (Švedija)

Ne, čia ne kažkas užmigo ant klaviatūros, o viena šeima taip tikrai bandė pavadinti savo vaiką dar 1996 m. Pasirodo, vardas turėtų būti tariamas „Albinas“. Dabar Švedijoje būtina gauti specialų leidimą ne tik dėl vardo, bet ir pavardės.

Kiti vardai, uždrausti Švedijoje: Metallica, IKEA, Veranda, Q.

Gesher (Norvegija)

1998 m. pora Norvegijoje sumąstė vaiką pavadinti Gesher (Tiltas). Vaiko motina skelbėsi, kad jai sapne liepta taip padaryti. Už tokį bandymą 13 vaikų motina pasodinta į kalėjimą.

Kiti vardai, uždrausti Norvegijoje: tikslių vardų nėra, tačiau draudžiama naudoti keiksmažodžius, ligas ir sekso žargoną.

Chow Tow (Malaizija)

Chow Tow (arba – Besišypsanti galva) yra vienas tų vardų, kurie uždrausti Malaizijoje per kelis pastaruosius metus.

Kiti vardai, uždrausti Malaizijoje: Ah Chwar (Gyvatė), Sor Chai (Beprotis), Woti (Sueitis).

@ (Kinija)

Šalyje, kurioje yra per milijardą gyventojų, rasti unikalų vardų turėtų būti gana sudėtinga. Galbūt todėl kelios šeimos savo vaikams norėjo duoti @ vardą? Atrodo, kad kinų kalboje šis simbolis yra labai panašus į „Myliu jį“.

Kiti vardai, uždrausti Kinijoje: Kinijoje – labai griežta vardų kontrolė, tačiau nei vardai, nei draudimo priežastys nėra skelbiamos viešai.

Miatt (Vokietija)

Pasirodo, Vokietijoje yra net atskiras departamentas, kuris nusprendžia, ar vardas yra tinkamas. Miatt buvo uždraustas, nes iš nesuprasi vaiko lyties.

Kiti vardai, uždrausti Vokietijoje: Woodstock, Grammophon.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Anus (Danija)

Švedijoje yra valdžios patvirtintas sąrašas su 7 tūkst. vardų, iš kurių reikia pasirinkti tinkamą. Jeigu šiam sąraše nerasite tinkamo sau, privalote gauti specialų leidimą. Tereikia pasidžiaugti, kad vardas Anus (Užpakalis) buvo uždraustas Danijoje.

Kiti vardai, uždrausti Danijoje: Pluto, Monkey.

Ovnis (Portugalija)

Portugalijoje vardų kontrolė taip pat labai griežta. Kiekvienas, norintis duoti savo vaikui vardą, privalo perskaityti 80 puslapių dokumetą, kuriame surašyti visos vardų „taisyklės“. Štai, Tomas – tinka, bet Tom – ne.

Kiti vardai, uždrausti Portugalijoje: uždraustųjų sąraše yra per 2 tūkst. vardų. Tarp jų – Ovnis, portugališkai reiškiantis NSO.

Akuma (Japonija)

Akuma (Velnias) yra vienas tų vardų, kurių popiežius tikrai neleistų. 1993 m. viena japonų šeima savo vaiką taip ir pavadino. Valdžia nusprendė, kad tėvų valia parinkti vaikams vardus, todėl jokie draudimai nebuvo pateikti. Galiausiai patys tėvai nusprendė, kad toks vardas netinkamas, ir vaiką pavadino priimtiniau.

Kiti vardai, uždrausti Japonijoje: Daugybė. Kiekvienas vardas turi turėti „name kanji“ simbolį.

Na, galime pasidžiaugti, kad bent Lietuvoje nėra „vardų už įstatymo ribų“.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top