Now Reading
„Wikipedia“ protestuos dėl kovos su piratavimu įstatymo

„Wikipedia“ protestuos dėl kovos su piratavimu įstatymo

„Wikipedia“ protestuos dėl kovos su piratavimu įstatymo

ELTA

Didžiausia pasaulyje nemokama interneto enciklopedija „Wikipedia” sausio 18 dieną bus neprieinama 24 valandas. Tokiu būdu protestuojama prieš JAV kovos su piratavimu įstatymą, kuris gali privesti iki cenzūros įvedimo interneto portaluose, „Wikipedia” skelbia savo tinklalapyje.

JAV Kongreso remiami įstatymo projektai – „Stop Online Piracy Act” (SOPA) ir ” PROTECT-IP Act” (PIPA), dėl kurių šio mėnesio pabaigoje diskutuos Senatas ir Kongresas, yra skirti apsaugoti intelektinę nuosavybę. Tačia, šie projektai sukėlė nesutarimus tarp oponentų, pasak kurių, šis įstatymas gali privesti iki cenzūros ar kai kurių tinklalapių uždarymo.

„Wikipedia” įkūrėjas Jimmy Walesas teigė, jog šie įstatymo projektai „pakenktų laisvam ir atviram internetui, JAV būtų pristatytos naujos tarptautinių tinklalapių cenzūravimo priemonės.

„Šiandien „Wikipedia” vartotojai iš viso pasaulio pareiškė savo prieštaravimą dėl šio griaunančio įstatymo, – sakė Jimmy Walesas. – Tai yra ypatingas žingsnis mūsų visuomenei. Kai mes apgailestaujame, kad pasaulis negali pasiekti „Wikipedia” bent trumpam, mes tiesiog negalime ignoruoti fakto, kad SOPA ir PIPA kels grėsmę laisvai kalbai internete JAV ir užsienyje „.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Naršyklė „Mozilla”, portalų platforma „WordPress” ir nuotraukų įkėlimo tinklalapis „TwitPic” taip pat protestuoja prieš šiuos naujus projektus. 


Lietuvos naujienų agentūra ELTA. Visos teisės saugomos. Platinti, kopijuoti be Eltos sutikimo draudžiama.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top