Now Reading
Kur paragauti geriausios arbatos pasaulyje? (Foto)

Kur paragauti geriausios arbatos pasaulyje? (Foto)

Kur paragauti geriausios arbatos pasaulyje? (Foto)

Laikas.lt

Arbata – ne tik vienas populiariausių gėrimų pasaulyje, bet ir pasaulio kultūrų dalis. Kokios arbatos pripažintos geriausiomis?

Arbata turi savo ritualus ir stiprias tradicijas. Užtenka paminėti Japoniją ir Angliją, kur arbata jau tapo neatsiejamu elementu. Gera arbata yra vertinama ne tik pagal tai, ką gero ji teikia žmogaus organizmui, bet ir pagal tai, koks jos skonis. Siūlome susipažinti su geriausiomis pasaulio arbatomis.

„Darjeeling“ ir „Assam“, Indija

Indija taip pat turi itin stiprią arbatos kultūrą. Tačiau čia ne tik apstu arbatos mylėtojų, bet ir augintojų. 

„Assam“ yra juodoji arbata, kuri puikiai dera su pienu. Ši arbata dažnai maišoma su kitomis tam, kad būtų išgaunami kuo įvairesni skoniai.

„Darjeeling“ yra brangiausia Indijoje auginama arbata, pripažinta arbatos ekspertų. Iš viso, yra 80 ją auginančių ūkių.

„Ti Kwan Yin“, Taivanas

Viena populiariausių rūšių yra juodoji kiniška arbata. Kalbant apie šią rūšį, mažai kas pasaulyje gali varžytis su Taivane auginama „Ti Kwan Yin“. Eskpertų teigimu, beveik visos Taivane auginamos arbatos yra vertos „geriausiųjų“ vardo.

Japoniška arbata, Japonija

Japonijoje populiariausia žaliosios arbatos rūšis. Čia auginamos net 3 skirtingos žaliosios arbatos – „Matcha“, „Sencha“ ir „Gyokuro“. „Matcha“ naudojama žymiosiose arbatos ceremonijose, „Sencha“ – kasdieniam arbatos gėrimui, o „Gyokuro“ laikoma geriausia Japonijoje auginama žaliąja arbata.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Baltoji kiniška arbata, Kinija

Baltoji arbata yra pripažinta ne tik Kinijos, bet ir viso pasaulio arbatos mėgėjų, tačiau jos kur kas sunkiau gauti negu bet kokios kitos. 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top