Now Reading
„Google“ mokės už tai, kad galėtų sekti viską, ką vartotojai daro internete

„Google“ mokės už tai, kad galėtų sekti viską, ką vartotojai daro internete

„Google“ mokės už tai

Laikas.lt

„Google“ rengiasi mokėti savo vartotojams už tai, kad galėtų sekti viską, ką jie daro internete. „Google“ programa „Panelists“ praneša, kad savanoriai gaus 25 dolerius (apie 65 litus) apsipirkti „Amazon“.

Tokia palyginus nedidele suma už privatumą bandoma nelegalius vartotojų sekimus (kaip daro „Facebook“ ir tie patys „Google“) paversti legaliais.

Savanoriai turės atsisiųsti specialius naršyklių papildinius, kurie suteiks galimybę „Google“ stebėti, kur lankosi žmogus, kiek laiko praleidžia puslapyje, ką jame veikia ir t.t.

Populiarus technologijų tinklaraštis „Search Engine Land“ rašė: „Ekspertai kritikuoja „Google“ dėl tokio poelgio. Kam kompanijai reikia dar daugiau duomenų apie vartotojus?“.

Nuo kovo 1 d. „Google“ įsigalioja nauja privatumo politika. Ji leis kompanijai dalintis duomenimis apie vartotojus su „Gmail“, „Youtube“ ir „Google Search“. Dar vienas technologijų tinklaraščio ekspertas teigė, kad „Google“ apie žmogų „žinos daugiau nei sutuoktinis“.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

„Google“, žinoma, ramina keliamas audras ir teisinasi: „Taip darome tam, kad geriau pažintumėme savo vartotoją ir taip tobulintumėme teikiamas paslaugas“, – kalbėjo programos atstovai.

Savanoriais gali tapti visi vyresni nei 13 metų interneto vartotojai, turintys sąskaita „Google“ ir mokantys naudotis „Google Chrome“ naršykle.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt