Now Reading
Gandro lizdo formos pastate – žirgynas (Foto)

Gandro lizdo formos pastate – žirgynas (Foto)

Gandro lizdo formos pastate - žirgynas (Foto)

Laikas.lt

Šis pastatas iš pirmo žvilgsnio atrodo kaip gigantiškas paukščių lizdas, tačiau išties tai – Čekijoje dideliame laisvalaikio centre esantis žirgynas.

Šį keistos formos statinį 2006 metais suprojektavo ir pastatė architektų iš Prahos studija SGL Projekt.  Taip vadinamoje Gandro lizdo fermos  teritorijoje taip pat yra viešbutis, konferencijų salė ir laisvalaikio centras. Ferma stovi 50 km nuo Čekijos sostinės ir pastatyta pagal vienos didelės kompanijos, kuri norėjo čia turėti nuosavą laisvalaikio bazę, užsakymą.

Gandro lizdo ferma šį vardą ir pastato formą gavo dėl prieš tai ant buvusio pastato kamino gyvenusių gandrų. „Gandrai – ne vien formalus simbolis ar pastato įvaizdis. Beveik 90 metų gandrai sugrįždavo ir sugrįžta į šią fermą, ir mes norime, kad ir žmonės, kurie atvažiuoja čia pailsėti, sugrįžtų čia kasmet”, – teigia pastatų kompleksą projektavę architektai. Kaip teigia kūrėjai, netgi šis, XIX a. buvusios fermos žemės ir apgriuvusių pastatų kompleksas, buvo pasirinktas ir nusipirktas dėl čia ant kamino lizdą susisukusių gandrų.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Neįprastos koncepcijos pastato stoge (jei galima jį taip pavadinti), yra 8 metrų pločio stoglangis, pro kurį į žirgų maniežą patenka pakankamas kiekis šviesos. Gandro lizdo formos žirgynas esant reikalui tampa ir konferencijų sale, ir kitos funkcijos pastatu.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top