Now Reading
Lietuviškos pakuotės dizainas – skina tarptautinius laurus

Lietuviškos pakuotės dizainas – skina tarptautinius laurus

Lietuviškos pakuotės dizainas – skina tarptautinius laurus

Laikas.lt

Pirmą kartą lietuviškų produktų pakuotės taip krenta į akį tarptautiniams ekspertams. Naujieji Lietuvos dizainerių kurti „Lithuanian vodka“ buteliai pateko į savaitės geriausiųjų pasaulio pakuočių dešimtuką įtakingiausioje ir lankomiausioje pasaulyje produktų dizaino svetainėje „The Dieline“.

Pernai spalį „The Dieline“ į dešimtuką geriausiųjų įtraukė Lietuvos menininkų kolektyvo „LT Identity“ kurtą taip pat riboto leidimo lietuviško paveldo įkvėptą butelių dizaino seriją.

Šį kartą pagyrų susilaukė išskirtinė riboto leidimo „Lithuanian vodka Auksinė – Black Edition“. Juodi it anglis, auksu tviskantys riboto leidimo degtinės buteliai lentynose pasirodė pernai gruodį, prieš šventes. Jų dizainą kūrė agentūra „Studija Creata“.

„Minčių kūrybai buvo semtasi iš Lietuvos praeities, tautinio paveldo. Lietuvių liaudies menui būdingi iš kvadratėlių supinti rombų ir eglučių raštai. Šios tautinių motyvų užuominos ant degtinės butelio įgavo šiuolaikines formas, t. y. paslaptingi praeities atspindžiai virto moderniu menu“, – įkvėpimo šaltinius komentuoja kūrėjai.

Pati riboto leidimo degtinė išsiskiria ir savo sudėtimi. Jos paslaptis  – ypatingas vanduo, kuris gamybos proceso metu filtruojamas per itin retą, anglies struktūrą turintį mineralą, todėl virsta tyru, lyg iš šaltinio. Vėliau šio vandens ir lietuviškų grūdų spirito degtinė leidžiama per aukso filtrus. Taip ji tampa itin švelni ir skaidri.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

„The Dieline“ šiuo metu viena populiariausių pasaulyje produktų dizaino svetainė, jos turiniu nuolat rūpinasi šeši profesionalūs redaktoriai. Darbą pradėjęs kaip tinklaraštis, „The Dieline“ šiandien yra kokybės ir autoritetingos nuomonės sinonimas. 2010 metais „The Dieline“ įsteigė tarptautinius produktų pakuočių apdovanojimus ir išleido knygą apie pakuočių dizainą. Pastaroji tapo geriausiai perkama ir vertinama www.amazon.com tinklalapyje. Kas savaitę „The Dieline“ autoriai iš visų svetainę pasiekiančių pasaulio pakuočių išrenka TOP 10-uką itin pagirtinų darbų.

„Lithuanian vodka Auksinė – Black Edition“ jau ketvirtas lietuvių autorių projektas, patekęs į „The Dieline“. Šiame tinklalapyje jau buvo pristatyti „Mother Eleganza“ kurtas kompaktinės plokštelės dizainas „Salami CD“, „Iki“ duonos pakavimo linija bei minėtieji Lietuvos menininkų kolektyvo „LT Identity“ kurti „Lithuanian vodka“ buteliai.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top