Now Reading
Tiesioginė pasaulinės konferencijos „TED“ pranešimų transliacija – ir Vilniuje

Tiesioginė pasaulinės konferencijos „TED“ pranešimų transliacija – ir Vilniuje

Tiesioginė pasaulinės konferencijos „TED“ pranešimų transliacija - ir Vilniuje

Laikas.lt

Idėjų konferencija „TED“, kasmet suburianti būrius smalsuolių Long Byče ir milijonus video transliacijų stebėtojų visame pasaulyje, šiais metais bus tiesiogiai pristatoma ir Vilniuje. Vasario 29 d. restorane „Value“ vyks oficiali konferencijos „TED“, kurios šių metų pranešimai apibendrinti tema „Full Spectrum“ (liet. „Visas spektras)“, sesijų transliacija.

„TED“ idėjos populiarumu įsitikinome rengdami vietinę konferenciją „TEDxVilnius“ praėjusių metų gruodį. Bilietai į renginį buvo parduoti per dieną, o transliaciją internetu stebėjo tūkstančiai žmonių“, – pasakojo „TEDxVilnius“ komandos nariai. Jiems patikėta organizuoti ir oficialią „TED“ transliaciją Vilniuje.

Nors „TED“ konferencijos, pirmą kartą surengtos 1984 m., pavadinime užšifruotos temos yra technologijos, pramogos ir dizainas (angl. Technology, Entertainment, Design), pranešimų tematika išsiplėtė iki kultūrinių, ekologinių, socialinių, mokslinių ir kitų idėjų. Šių metų konferencijos tema – „Full Spectrum“ – žada smalsuolius sudominti kuo įvairiausiais pranešimais – nuo stebinančių technologinių išradimų, aktualiausių mokslinių temų iki kūrybiškumo šaltinių paieškų. Pasak „TED“ organizatorių, šių metų konferencija greičiausiai bus pati įvairiausia pranešimais ir temomis, kurias apjungs tik viena – tai įsimintinos idėjos, kurias verta skleisti ir jomis dalintis.

„Nė vienas „TED“ renginys yra neįsivaizduojamas be būrio bendraminčių ir po kiekvieno pranešimo kylančių diskusijų, ir galbūt naujų idėjų, todėl kviečiame visus susidomėjusius kartu stebėti transliaciją“, – ragino „TEDxVilnius“ komandos nariai, primindami, kad į nemokamą renginį galima registruotis internetu.

Vasario 29 d. Vilniuje video transliacijos metu bus pristatytos dvi „TED“ sesijos anglų kalba – „The Lab“ (liet. „Laboratorija“) ir „The Earth“ (liet. „Žemė“). Pirmojoje sesijoje robotų kūrėjas Henrikas Scharfe kartu su savo antrininku robotu „Geminoid-DK“ klaus, kaip mes gyvensime, bendrausime ir dirbsime su robotais netolimoje ateityje, Jackas Choi pristatys 3D technologijas medicinoje, o Marco Tempestas, šiuolaikinis magas ir iliuzionistas, naujausius išradimus panaudos savo pasirodymuose. Šešiuose „The Lab“ pranešimuose lauks pažintis su šių dienų technologijomis, drąsiai naudojamomis įvairiausiose srityse.

Trijų robotų kūrėjų, tarp jų ir Henrik Scharfe, bei jų antrininkų susitikimas:

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Sesijos „The Earth“ pranešimai pasakos apie JAV priklausomybę nuo OPEC naftos (T. Boone Pickens), klimato kaitą (James Hansen) ir net apie vadinamus pasaulio pedantiškiausius architektus – paukščius bei jų lizdus (Sharon Beals) ir kitas mūsų planetai aktualias idėjas.

„TEDxVilnius“ komanda šiais metais planuoja ir daugiau „TED“ renginių transliacijų Vilniuje. Susidomėję „TED“, vasario 29 d. 18.30 val. kviečiami į „Value“ restoraną (Gynėjų g. 16).

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top