Now Reading
Jaunieji kino talentai pradeda mėnesio žygį per Lietuvą

Jaunieji kino talentai pradeda mėnesio žygį per Lietuvą

Jaunieji kino talentai pradeda mėnesio žygį per Lietuvą

Laikas.lt

Jaunieji lietuviško kino kūrėjai – „gyvi“ ir jiems netrūksta kūrybiškumo. Tą jie įrodys kino projektu „Trys viename“, kurio metu trys jauni režisieriai ir jų darbai apkeliaus beveik visą šalį. Jau rytoj filmai bus pristatyti Vilniaus kino teatruose, o vėliau pajudės ir į kitus miestus.

Pirmame tokio pobūdžio projekte kino mėgėjams bus pristatyti trys jaunosios kartos režisierių trumpametražiai filmai: pernai Europos šalių kino forume ,,Scanorama” geriausiu trumpametražiu lietuvišku filmu pripažintas Andriaus Blaževičiaus „Dešimt priežasčių”, Jūratės Samulionytės ,,Laikinai” ir Roko Eltermano ,,Paskutinė medaus mėnesio diena”.

Pasak režisierės, „Sidabrinės gervės“ laureatės, Jūratės Samulionytės, projektu norima filmus parodyti ir tų miestų gyventojams, kur kino kultūros beveik nėra. „Lietuva – nėra vien tik Vilnius, kuriame kino gyvenimas verda. Kituose miestuose kinas taip pat mėgstamas, emocijos ne ką mažesnės, tačiau filmų pasiūla, ypač lietuviškos produkcijos, nedidelė. Taigi norisi pamatyti žmonių, kurie nėra išlepinti kino, reakciją, užmegzti su jais kontaktą“, – sako režisierė.

J. Samulionytei pritaria ir kolegos. Roko Eltermano teigimu, kinas neretai suprantamas kaip kažkoks magiškas dalykas. „Iš tiesų mes esame realūs žmonės, gyvename savo gyvenimus, kaip ir visi. Tuo galės įsitikinti atėję į susitikimus su mumis ir sulaukę atsakymų į žiūrovams aktualius klausimus“, – sako jaunuoju kino skandalistu vis dažniau vadinamas R. Eltermanas.

„Iki mažesnių miestų retai atkeliauja lietuviški filmai, o tuo labiau – trumpametražiai. Šis projektas – savotiška edukacinė priemonė, nes žmonės galės susipažinti ir su trumpo metro filmais, ir su jų kūrėjais“, – tikina A. Blaževičius.

Naujausiuose filmuose jaunieji režisieriai gvildena įvairias temas, kurios susijusios su mūsų šalies realijomis. Tai ir beprotiški meilės nuotykiai, ir pavydo „valdomi“ žmonių santykiai, ir emigracijos paliestų vaikų likimai.

A. Blaževičiaus filmas „Dešimt priežasčių“ pasakoja apie jaunuolių Vyto ir Onos meilės istoriją tipiškame daugiabučių namų rajone; skirtingą požiūrį į gyvenimą ir nelauktai aplankiusį pavydą.

Nuoroda į filmo trailer’į:

Kino mėgėjai J. Samulionytės filme „Laikinai“ išvys jautrų bei labai realistišką pasakojimą apie dvi seseris – penkiolikmetę Saulę ir šešerių Liuciją. Mergaitės gyvena vienos ir laukia tėvų, kurie laikinai išvyko uždarbiauti į Londoną. 

Nuoroda į filmo trailer’į:

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Trečiasis projekto filmas, paženklintas raide ,,S”, – tai Roko Eltermano provokuojanti meilės juosta ,,Paskutinė medaus mėnesio diena”. Tai filmas apie jauną porą, kuri grįžta iš povestuvinės kelionės ir pakeliui namo patenka į netikėčiausias situacijas, iš kurių išsisukti galima tik jeigu tikrai myli.

Nuoroda į filmo trailer’į:

Per kovo mėnesį jaunieji kūrėjai naujausius savo darbus pristatys ir Kaune, Klaipėdoje, Panevėžyje, Palangoje, Ukmergėje, Biržuose bei kituose Lietuvos miestuose.

Pirmieji seansai jau rytoj, vasario 24 dieną, sostinės kino teatruose „Skalvija“ ir „Pasaka“.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top