Now Reading
Tyrimas: su amžiumi miego kokybė gerėja

Tyrimas: su amžiumi miego kokybė gerėja

Tyrimas: su amžiumi miego kokybė gerėja

ELTA

Nuomonė, jog vyresnio amžiaus žmonės kenčia nuo miego problemų, yra klaidinga. Iš tikrųjų atlikus tyrimą paaiškėjo, jog miego kokybė su amžiumi gerėja, skelbia BBC.

Apklausus 150 tūkst. vyresnio amžiaus žmonių, paaiškėjo, jog miegas su metais tik gerėja. 80 metų asmenys teigė, jog šiuo laikotarpiu miego kokybė yra geriausia, skelbiama žurnale „Sleep” išspausdintame pranešime.

Pasak Didžiosios Britanijos miego sutrikimų eksperto, prasta sveikatos būklė lemia miego kokybę. Todėl tai – „mitas”, jog vyresnio amžiaus žmones kankina miego sutrikimai.

Universitetai turi įrangą, kuria galima nustatyti miego trukmę ir trikdžius, tačiau tai ne visada sutampa su pačių žmonių asmenine nuomone.

Tyrimą atlikę Pensilvanijos universiteto Miego ir paros ritmo neurobiologijos centro mokslininkai apklausė daugybę atsitiktinai pasirinktų žmonių. Buvo klausiama ne tik apie miego kokybę, bet ir apie tautybę, uždarbį, išsilavinimą, nuotaiką bei sveikatos būklę.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Nustatyta, jog depresija ar kitos sveikatos problemos susijusios su prasta miego kokybe. Be to, mokslininkai išsiaiškino, kad su amžiumi nusiskundimų dėl miego kokybės mažėja. Perkopus 70 metų ribą, nusiskundimų dėl miego užfiksuota mažiausiai.


Lietuvos naujienų agentūra ELTA. Visos teisės saugomos. Platinti, kopijuoti be Eltos sutikimo draudžiama.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top