Now Reading
Galimybė pasijusti Hariu Poteriu už 800 Lt

Galimybė pasijusti Hariu Poteriu už 800 Lt

Galimybė pasijusti Hariu Poteriu už 800 Lt

Laikas.lt
Parengta pagal www.dailymail.co.uk informaciją.

„Warner Brothers“ kino studija atidarė unikalią parodą, kurioje atkurtos filmavo aikštelės, aktorių apranga bei pastatų maketai, kuriuos galėjome išvysti filmuose apie berniuką burtininką Harį Poterį. Parodos autoriai iš žiobarų (būtent taip J. K. Rowling knygose apie magiją vadinami žmonės) šeimos iš keturių asmenų nusprendė nulupti po 83 svarus (apie 350 Lt).

Ši suma leidžia šeimai dalyvauti trijų valandų trukmės ture, kuris baigiasi privalomu (kito išėjimo tiesiog nėra) praėjimu pro suvenyrų parduotuvę. Natūralu tikėtis, kad tėvai, nenorėdami liūdinti savo mažųjų burtų gerbėjų, pirks jiems burtų lazdeles (apie 100 Lt), marškinėlius su Hogvartso koledžų atributika (nuo 80 Lt), o jeigu jie patys nuspręstų įsijausti į mokyklos direkroriaus Albo Persifalio Valfriko Brajano Dumbldoro vaidmenį, tai pinigines tektų patuštinti įspūdinga suma – apie 2 000 Lt. 

Hario Poterio parodos apžvalgininkai paskaičiavo, kad turas, suvenyrai, užkandžiai bei gėrimai keturių asmenų šeimai atsieis apie 800 Lt. Vienas iš parodos kritikų, Ed Mayo, mano, kad „Warner Brothers“, kurie iš filmų jau užsidirbo neįtikėtiną 20 milijardų litų sumą, elgiasi amoraliai, o parodą vadina vieta, kurioje bus daugiausiai zirziančių ir reikalaujančių pirkti vaikų Europoje. „Žinoma, tėvų pareiga sugebėti vaikui pasakyti „ne“, bet iš parodos išeinant per suvenyrų parduotuvę tą padaryti bus tikrai sunku.“ – teigia jis. 

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Nepaisydami kritikos Hario Poterio parodos organizatoriai tikisi milžiniško lankytojų srauto – 5 000 žmonių per dieną. Magijos pasaulyje apsilankiusieji galės pamatyti didžiąją Hogvartso salę, Skersinį skersgatvį, Dumbldoro kabinetą, Grifų Gūžtos bendrąjį kambarį bei autobusą, kuris atvažiuoja pasiimti į bėdą patekusių burtininkų. Jie taip pat pamatys pilies maketus, magiškųjų gyvūnų skulptūras, namų elfų ir goblinų kaukes, naudotas filmuojant. Pabrėžtina, kad salių viduje vaikščioti nebus galima – burtais teks mėgautis tik iš tolo.

Jeigu apsidžiaugėte, kad vaikų neturite ir pavyks pigiai prasisukti į burtų pasaulį, tai galite pasiruošti kiek daugiau nei šimtinę ir iš anksto užsisakyti bilietus internetu. Juk vaikystė, gražūs prisiminimai ir stebuklai pinigais nematuojami, ar ne? 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top