Now Reading
Motoakrobatiko Aro variklis – adrenalinas (Video)

Motoakrobatiko Aro variklis – adrenalinas (Video)

Motoakrobatiko Aro variklis – adrenalinas (Video)

Laikas.lt

Jau antrus metus iš eilės jis – Baltijos šalių čempionas, treniravęsis su geriausiais iš geriausiųjų pasaulyje ir savo motociklą valdantis geriau, negu daugelis iš mūsų valdo sriubos šaukštą. Tai – Arūnas Gibeža, paprastai visų vadinamas Aru. Kol kas niekieno nenugalėtas Baltijos valstybėse „stuntriding’o“, kitaip motoakrobatikos, čempionas.

Kai „Adrenalino“ komanda susitiko jį ant Salotės ežero ledo, lauke spaudė 20 laipsnių šaltis. Aro motociklas užsivedė tik su papildoma įranga. Kol motoras šilo, sniegas nuo ledo buvo nuvalytas ir žaidimų aikštelė paruošta spygliuotoms padangoms.


„Atlikti triukus ant ledo – tai visai kas kita negu ant asfalto. Tad treniruotis stengiuosi visuomet ir visokiomis sąlygomis. Šiemet ant ledo važiuoju trečią kartą ir labai džiaugiuosi, kai pavyksta padaryti tokius triukus, apie kuriuos kol kas tik svajojau“, – ramiai dėlioja mintis Aras, o tada užšoka ant motociklo ir galiniu ratu nuskrieja per visą ledo aikštelę.

Po gero apšilimo Aras sustoja atsikvėpti. Garas rūksta ne tik iš burzgiančio motociklo, bet ir nuo „raider’io“. „Visiškai nešalta“, – juokiasi dvidešimt dvejų metų vaikinas. – Motoroleriu pradėjau važinėti turbūt dešimties. Po savaitės jau važiavau galiniu ratu. Tiek tėvai, tiek aš supratome, kad tai – mano sportas. Dabar man dvidešimt dveji ir motociklu važinėju jau pusę savo gyvenimo.“

Nuo 2006 iki 2009 metų Aras dalyvaudavo žiedinėse lenktynėse. Tačiau dabar jau treti metai renkasi tik motoakrobatiką. „Žiedinės varžybos Lietuvoje – labai brangios. Ir rezultatai tiesiogiai priklauso nuo investicijų. Na o „stuntriding’as“ – tai grynas adrenalinas. Važiuodamas galvoji tik apie tai, kaip padaryti tai, ką esi sumanęs. Be to, rezultatų nereikia ilgai laukti.“

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Motoakrobatika „gimė“ Anglijoje, tačiau labiausiai išpopuliarėjo Jungtinėse Amerikos Valstijose. Šio sporto užuomazgų galima aptikti visur, kur tik yra motociklų. Vis dėlto šios sporto šakos sirgalius vienija nuomonė, kad motoakrobatikos pradžia – neformalios baikerių linksmybės ir motociklų galios demonstravimas.

Kai „Adrenalino“ komanda, sušalusi, tačiau patenkinta pažintimi ir surinkta medžiag, keliavo namo, Aras liko treniruotis. Nei šaltis, nei nuovargis nenumalšino jo entuziazmo. Belieka tikėtis, kad ir Jūsų karštą kraują sujudins jo užsidegimas. Visą jo treniruotę ir dar daugiau galėsite pamatyti „Adrenalino“ laidoje kovo 5 d., 19.15 val.


Kovo mėnesį „Adrenalinas“ rekomenduoja apsilankyti:

  • kovo 17–18 d. „Ice Blokart Cup“ Trakuose. Tai tarptautinės ledrogių rungtynės, jau ne pirmus metus vykstančios Lietuvoje. Čia susirenka sportininkai iš Lietuvos, Latvijos, Estijos ir netgi Suomijos bei vyksta atkakli kova tarp kaimynų. Ir žiūrovams tai visuomet įdomu stebėti. Čia galima pamatyti ne tik profesionalių sportininkų, bet ir išbandyti pramogą patiems. Tik derėtų neužmiršti šiltai apsirengti;
  • kovo 30–balandžio 1 d. „Simple Session“ Taline (http://www.session.ee/2012/). Tai didžiausias Baltijos šalyse riedlenčių ir BMX dviračių renginys, į kurį susirenka stipriausi sportininkai iš viso pasaulio. Kiekvienais metais šiam renginiui yra sukuriamos visiškai originalios figūros, akcentuojami skirtingi sportininkų įgūdžiai. Taigi, čia būtina apsilankyti tiems, kas nori išvysti įspūdingų vaizdų ir pamatyti visą riedlenčių bei BMX dviračių sporto grietinėlę. 
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top