Now Reading
Dviejų vaikų motina Rahna Reiko Rizzuto: „Aš niekada nenorėjau būti motina“

Dviejų vaikų motina Rahna Reiko Rizzuto: „Aš niekada nenorėjau būti motina“

Dviejų vaikų motina Rahna Reiko Rizzuto: „Aš niekada nenorėjau būti motina“

Laikas.lt
Parengta pagal www.guardian.co.uk informaciją

Išsiskyrusi su savo vaikų tėvu Rahna Reiko Rizzuto pasirinko kelią, kuriuo paprastai nueina tėvai – ji išsikraustė iš namų, išsinuomavo butą, vaikus ėmė lankytis tris kartus per savaitę, o savo teisę rūpintis jais paliko buvusiam vyrui. Pradėjusi apie savo sprendimą kalbėti viešai moteris sulaukė itin aštrios kritikos ir net grasinimų.

„Jeigu išsiskyrus išsikrausto tėvas, tai niekas nekalba, kad jis blogesnis už Hitlerį. Man nutiko būtent taip. Žmonės grasino su manimi susidoroti. Vadino mane šiukšle. Manęs klausė, ar aš susimąsčiau, kaip gyvena mano vaikai žinodami, kad aš jų nemyliu ir niekada nenorėjau“ – pasakojo Rahna Reiko Rizzuto. 

2001 – aisiais moteris nuvyko į Japoniją tirti atominės bombos sprogimo bei jo padarinių (pasinaudodama šia informacija ji parašė knygą „Hirosima ryte“), o savo penkerių bei trejų metų sūnus paliko prižiūrėti vyrui. Ji pasakoja, kad, nepaisant to, jog vyras puikiai susitvarkė su vaikais, santuokos išlaikyti nepavyko. Pernai Rahna Reiko Rizzuto parašė darbą aptariantį jos vedybinio gyvenimo žlugimą bei motinystės persvarstymą. Ji pasakoja, kad tuomet „neapykantos kupinų laiškų gaudavo kas 30 sekundžių“, o vienoje televizijos laidoje Rahna Reiko Rizzuto buvo pristatyta kaip „Moteris vaikus išmainiusi į karjerą“.

Moteris savo kaltės neįžvelgia – ji teigia vaikų neišsižadėjusi, o palikusi juos tėvo namuose pasielgė teisingai, kadangi jos buvęs vyras turi pastovias pajamas, automobilį, namų tvarkytoją, vaikų teta gyvena apatiniame namo aukšte. Rahna Reiko Rizzuto pabrėžia, kad ji „neišvyko stebėti saulėlydžių ir gerti Pina Colada`ų“, ji persikraustė į butą esantį netoliese, dažnai lankydavo vaikus, guldydavo juos miegoti.
Rahna Reiko Rizzuto teigia, kad ji visada mylėjo savo vaikus ir niekada nėra sakiusi, kad jų nenorėjo, tačiau ji pripažįsta, jog „niekada nenorėjo būti motina“. Būtent šis pareiškimas sulaukė dar piktesnės kritikos – buvo teigiama, kad jos sūnūs užaugs žudikais, kad ji „tik gimdytoja“, kad didžiausia klaida yra kalbėjimas apie motinystės jausmo nebuvimą – yra moterų, kurios jo neturi, tačiau, nepaisant to, jos jaučia atsakomybę prieš savo vaikus ir tyli.

„Būčiau bloga motina, jeigu meluočiau savo vaikams. Mano sūnūs mane supranta ir vertina tiesą. Aš visada bijojau būti 50 – ųjų namų šeimininke, kaip mano pačios motina. Tokiu atveju turėčiau atsisakyti savo asmenybės ir pirmiausiai galvoti apie kitus, o ne save pačią.“ – kalba moteris. Rahna Reiko Rizzuto mano, kad ji yra pavyzdys savo vaikams – reikia pripažinti savo baimes, nebijoti bandyti, keisti savo gyvenimą ir nepasiduoti. Būten taip pasielgė ji pati: „Susikeičiau primestinėmis lyties pareigomis ir tapau puikiu išsiskyrusiu tėčiu.“

Nepaisant visuomenės nuomonės, kad moters vaikai užaugs žudikais, jiems puikiai sekasi mokykloje bei popamokinėje veikloje, jie motinos namuose tebesilanko tris kartus per savaitę, daug kalbasi, ruošia namų darbus, žaidžia, gamina ir kartu vakarieniauja.
Moteris teigia, kad ji džiaugiasi, jog vaikai taip pat suprato ir medijų melą, nes šalia sėdinti jų mama toli gražu nėra ta moteris, kurios paveikslą visuomet piešė žiniasklaida. „Žinau, kas aš esu ir man nusispjaut, ką kalba kiti žmonės, manau, kad tai padeda mano dabar jau paaugusiems vaikams susidoroti su paauglystės problemomis“ – kalba Rahna Reiko Rizzuto. Ji teigia, kad gera motina nėra ta, kurios hormonai ją verčia čiučiuoti kūdikius, ar ta, kuri jaučia pasitenkinimą tvarkydama namus. Ji neprivalo būti ištekėjusi už gero vyro ar su juo gyventi po vienu stogu. 

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Rahna Reiko Rizzuto teigia, kad jos sūnūs džiaugiasi gyvendami itin spalvingą gyvenimą ir būdami apsupti daugelio skirtingų žmonių, džiaugiasi laukdami savo greitai gimsiančios sesutės, jie puikiai sutaria su savo pamote bei dabartiniu moters vaikinu, bei gauna galimybę bendrauti su jų visų draugais – nuo „Broadway“ teatro šokėjų iki daktaro laipsnį turinčių Barako Obamos rėmėjų.
„Toks gyvenimas yra geras. Jeigu tėvai nebūtų išsiskyrę, tai nepažinočiau tiek daug įdomių žmonių. Ir prarasčiau galimybę tapti tuo, kuo noriu.“ – tėvų išsiskyrimą komentavo moters vyresnėlis. 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top