Now Reading
„Amazon“ įkūrėjas teigia atradęs „Apolo 11” variklius

„Amazon“ įkūrėjas teigia atradęs „Apolo 11” variklius

„Amazon“ įkūrėjas teigia atradęs "Apolo 11" variklius

ELTA

Knygomis prekiaujančio tinklalapio „Amazon” įkūrėjas ir skrydžių į kosmosą entuziastas Jeffas Bezosas pranešė, kad Atlanto vandenyno dugne atrado F-1 variklius, kurie iškėlė „Apolo 11” raketą į kosmosą, skelbia BBC.

Astronautai su erdvėlaiviu „Apolo 11” 1969 metais pirmą kartą nuskrido į mėnulį. F-1 varikliai buvo panaudoti didžiulei „Saturn V” raketai, kuri iškėlė „Apolo 11” erdvėlaivį į kosmosą. Varikliai veikė vos kelias minutes, o kai baigėsi kuras, atsiskyrė ir nukrito kažkur Atlanto vandenyne.

Jeffas Bezosas apie atradimą paskelbė savo tinklalapyje „Bezos Expeditions”. Jis teigė, kad F-1 varikliai yra „šių laikų stebuklas”. Jie turėjo 32 mln. arklio galių ir per sekundę sudegino 2 720 kilogramų raketoms skirto žibalo bei skysto deguonies. Jeffas Bezosas rašo, kad penkis variklius rado Atlanto vandenyno dugne 4 300 metrų gylyje, bet neatskleidė tikslios jų buvimo vietos. Pasak jo, neaišku, kokia variklių būklė, nes jie į vandenyną nukrito labai dideliu greičiu ir daugiau nei 40 metų išbuvo po vandeniu.

Privačiai finansuojama „Amazon” įkūrėjo komanda planuoją vieną ar daugiau variklių iškelti iš vandenyno dugno. Jeffas Bezosas ketina JAV Nacionalinės aeronautikos ir kosmoso agentūros (NASA), kuriai priklauso varikliai, prašyti leidimo vieną iš jų eksponuoti savo gimtojo Sietlo miesto muziejuje.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

NASA pranešė, kad nekantriai laukia daugiau informacijos apie variklių iškėlimą.


Lietuvos naujienų agentūra ELTA. Visos teisės saugomos. Platinti, kopijuoti be Eltos sutikimo draudžiama.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top