Now Reading
Panevėžio kino festivalyje – jauni Lietuvos režisieriai (Foto)

Panevėžio kino festivalyje – jauni Lietuvos režisieriai (Foto)

Panevėžio kino festivalyje - jauni Lietuvos režisieriai (Foto)

Laikas.lt

Balandžio 13-19 d. Panevėžyje, kino centre „Garsas“, vyks jau aštuntasis kasmetinis filmų festivalis „Europos kinas ir dieną, ir naktį“. Festivalio atidarymo metu bus rodoma daugelį Lietuvos miestų jau apkeliavusi kino programa „Trys viename“ – vieno seanso metu bus rodomi trys naujausi jaunųjų Lietuvos režisierių darbai.

Kino programoje „Trys viename“ bus pristatyti trys jaunosios kartos režisierių trumpametražiai filmai: pernai Europos šalių kino forume ,,Scanorama” geriausiu trumpametražiu lietuvišku filmu pripažintas Andriaus Blaževičiaus „Dešimt priežasčių”, Jūratės Samulionytės ,,Laikinai” ir Roko Eltermano ,,Paskutinė medaus mėnesio diena”.

Pasak režisierės, „Sidabrinės gervės“ laureatės, Jūratės Samulionytės, projektu norima filmus parodyti ir tų miestų gyventojams, kur kino kultūros beveik nėra. „Lietuva – nėra vien tik Vilnius, kuriame kino gyvenimas verda. Kituose miestuose kinas taip pat mėgstamas, emocijos ne ką mažesnės, tačiau filmų pasiūla, ypač lietuviškos produkcijos, nedidelė“, – sako režisierė.

J. Samulionytei pritaria ir kolegos. Roko Eltermano teigimu, kinas neretai suprantamas kaip kažkoks magiškas dalykas. „Iš tiesų mes esame realūs žmonės, gyvename savo gyvenimus, kaip ir visi“, – sako jaunuoju kino skandalistu vis dažniau vadinamas R. Eltermanas.

„Iki mažesnių miestų retai atkeliauja lietuviški filmai, o tuo labiau – trumpametražiai. Šis projektas – savotiška edukacinė priemonė, nes žmonės galės susipažinti ir su trumpo metro filmais“, – tikina A. Blaževičius.

Naujausiuose filmuose jaunieji režisieriai gvildena įvairias temas, kurios susijusios su mūsų šalies realijomis. Tai ir beprotiški meilės nuotykiai, ir pavydo „valdomi“ žmonių santykiai, ir emigracijos paliestų vaikų likimai.

A. Blaževičiaus filmas „Dešimt priežasčių“ pasakoja apie jaunuolių Vyto ir Onos meilės istoriją tipiškame daugiabučių namų rajone; skirtingą požiūrį į gyvenimą ir nelauktai aplankiusį pavydą.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Kino mėgėjai J. Samulionytės filme „Laikinai“ išvys jautrų bei labai realistišką pasakojimą apie dvi seseris – penkiolikmetę Saulę ir šešerių Liuciją. Mergaitės gyvena vienos ir laukia tėvų, kurie laikinai išvyko uždarbiauti į Londoną. 

Trečiasis projekto filmas, paženklintas raide ,,S”, – tai Roko Eltermano provokuojanti meilės juosta ,,Paskutinė medaus mėnesio diena”. Tai filmas apie jauną porą, kuri grįžta iš povestuvinės kelionės ir pakeliui namo patenka į netikėčiausias situacijas, iš kurių išsisukti galima tik jeigu tikrai myli. 

Kino programos „Trys viename“ filmai jau buvo pristatyti Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos, Palangos, Ukmergės ir Biržų kino mėgėjams.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top