Now Reading
Daiktų pusryčiai. Nuo žemės drebėjimų apsaugantis suolas

Daiktų pusryčiai. Nuo žemės drebėjimų apsaugantis suolas

Daiktų pusryčiai. Nuo žemės drebėjimų apsaugantis suolas

Laikas.lt

Parengta pagal dezeen.com informaciją.

Dizaino studentai Arthuras Brutteris bei Ido Bruno sukūrė mokyklinį suolą, kuris nelaimės atveju apsaugos vaikus pastato griūties atveju. Natūralu, kad prasidėjus žemės drebėjimui mokiniai instinktyviai lenda po suolais, kurie, deja, nėra pritaikyti juos apsaugoti ir net gali įkalinti vaikus po griuvėsių krūva. Du studentai nusprendė išspręsti šią aktualią problemą. 

Studentai apsvarstė skirtingus griūties scenarijus ir sumodeliavo stalą, kuris ne tik atlaikytų griuvėsių krūvą, bet ir būtų tinkamas naudoti kasdien – patogiai rašyti bei mokytis, būtų lengvai valomas, stabilus ir ilgaamžis. Šis suolas jau buvo nuominuotas skritinguose konkursuose, kaip geriausias studentų dizaino darbas. 

Šis kūrinys svarbus, nes šiuo metu 300 milijonų vaikų yra pavojuje, kadangi jų mokyklos nėra atsparios žemės drebėjimui. Daugelyje mokyklų yra vedamas instruktažas, kurio metu vaikai skatinami slėptis po suolu, nors pastarieji tam nėra pritaikyti. Italų studentų suolai turėtų tapti itin aktualiais Japonijoje, kurioje žemės drebėjimai dažnas įvykis.

Naujieji suolai ne tik apsaugos vaikus, bet ir neleis nuolaužoms jų įkalinti po stalu – šis dizainas suteikia galimybę gelbėtojams lengviau prasibrauti prie besislepiančių mokinių. 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top